Pyhärannan maastopalon johdosta evakuoitu 50 ihmistä – viranomaiset varoittavat palaamasta omin luvin

Pelastustustyöt jatkuvat edelleen eri viranomaisten toimesta, ja kaiken toiminnan tarkoituksena on turvata ensisijaisesti ihmisten turvallisuus.

Pelastustustyöt jatkuvat edelleen eri viranomaisten toimesta, ja kaiken toiminnan tarkoituksena on turvata ensisijaisesti ihmisten turvallisuus. (Kuva Fotolia)

Kiinteistöille voi palata vasta pelastustöitä johtavan viranomaisen näin ilmoitettua.

MAASTOPALO Poliisi on evakuoinut Pyhärannan maastopalon alueelta tähän mennessä noin 50 ihmistä. Evakuoiduista on pidetty kirjaa, ja heihin ollaan oltu yhteydessä vielä jälkikäteen. Osa evakuoiduista ihmisistä on välttämättömistä syistä päässyt käymään pelastustoimen johdon luvalla ja poliisin saattamana kotonaan.

Poliisin tietoon on kuitenkin tullut, että evakuoituja henkilöitä on palannut oleskelemaan kiinteistölleen, ilmeisesti omin päin, huhujen, tai sosiaalisessa mediassa liikkuneiden virheellisten tietojen perusteella.

Poliisi painottaa, että evakuointi perustuu käskyyn, joka perustuu pelastustoimen johdon poliisin kanssa tekemään riskiarvioon.

Evakuoinnit on tehty paloalueen läheltä. Sammutustyön raskas liikenne, vesihuolto ja matalalta tapahtuva lentosammutustoiminta kulkevat evakuoitujen kiinteistöjen alueilla. Kaiken toiminnan tarkoituksena on turvata ensisijaisesti ihmisten turvallisuus.

Kiinteistöille voi palata vasta pelastustöitä johtavan viranomaisen näin ilmoitettua.

Lue myös: Pyhärannan metsäpalo on saatu rajattua – sammutustyöt jatkuvat kuitenkin vielä pitkään

Kommentoi Facebookissa