Qatar nolossa tilanteessa – sopupeliväitteet naurattavat

Kuva Dreamstime

Qatar oli MM-kisojen avausottelussa hämmästyttävän huono. Tuhansia katsojiakin poistui pelistä ennen aikojaan.

JALKAPALLO Qatarissa liikkui jalkapallon MM-kisojen avausottelun alla huhuja, että Ecuadorin pelaajia olisi lahjottu häviämään Qatarille. Nuo väitteet osoittautuivat palturiksi, kun Ecuador dominoi kisojen avausottelua täysin ja voitti Qatarin 2-0.

Qatar teki kyseenalaista MM-historiaa. Koskaan aiemmin kisojen isäntämaa ei ole hävinnyt kisojensa avausotteluaan.

Ecuadorilla oli paikkoja jopa 6-0 -voittoon. Siltä myös hylättiin aikainen maali VAR-tarkastuksessa varpaan mitalla. VAR-tuomio herätti sosiaalisessa mediassa jo väitteitä VAR-tuomarien lahjonnasta.

Qatarin joukkue oli niin huono, että hyvin perustein voisi sanoa, ettei sen paikka ole MM-kisoissa. MM-kisat voi saada miljardeilla järjestettäväkseen, mutta miljardeilla ei voi ostaa menestyvää maajoukkuetta. Siitä pitävät osin huolen FIFA:n säännöt pelaajan maajoukkuekelpoisuudesta.

Jalkapallokulttuuriin kuuluu, että omia kannustetaan loppuun asti. Qatarissa tästä ei ollut nähtävissä merkkejä. Stadionilla oli ottelun loppupuolella paljon tyhjiä paikkoja monien poistuttua katsomosta.

Qatarilaiset protestoivat lähtemällä katsomosta pois. Qatariin matkustaneet ecuadorilaiset protestoivat puolestaan sitä, ettei Qatarissa myydä katsomossa alkoholillista olutta.

Qatarin joukkueen hengetön esitys oli avausottelun merkittävä yllätys, vaikka voittoa ei odotettukaan. Qatarin päävalmentaja Feliz Sanchez myönsi, ettei kaikki todellakaan mennyt putkeen.

– Meille jäi paljon parannettavaa. Ei tekosyitä, aloitimme huonosti. Hermot ja vastuunkanto painoivat meitä liikaa, kommentoi Sanchez lehdistötilaisuudessa

Enner Valencia teki Ecuadorin molemmat maalit. Ecuadorin joukkueen päävalmentaja Gustavo Alfaro olikin Valencian esityksestä innoissaan.

– Hän on Ecuadorin kautta aikojen paras maalintekijä. Hänellä on ollut vaikeaa, ja hänen kykynsä on kyseenalaistettu ajoittain Ecuadorissa. Hän teki maaleja. Se on iso juttu hänelle, kommentoi Alfaro.

Valencia joutui jättämään ottelun kesken jalkavaivojen vuoksi. Hän oli kuitenkin luottavainen, että olisi pelikunnossa Ecuadorin seuraavassa ottelussa Hollantia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Qataria nöyryytettiin jalkapallon MM-kisojen avausottelussa

Kommentoi Facebookissa