Qataria nöyryytettiin jalkapallon MM-kisojen avausottelussa

Ecuador voitti jalkapallon MM-kisojen avausottelussa Qatarin 2-0. (Kuva AOP)

Ecuador voitti surkeasti esiintyneen Qatarin maalein 2-0. Enner Valencia teki kolme maalia, joista kaksi hyväksyttiin.

JALKAPALLO Kohutuissa MM-kisoissa päästiin keskittymään jalkapalloonkin, kun isäntämaa Qatar sai sunnuntaina vastaansa Ecuadorin. Huhuja oli ollut lahjonnasta ja Ecuadorin tahallisesta tappiosta, mutta moiset sepustukset osoittautuivat perättömiksi Ecuadorin voitettua 2-0.

Turkkilaisseura Fenerbahcessa pelaava Enner Valencia teki kolme maalia, joista kaksi hyväksyttiin. Valencian avausmaali hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen varpaan mittaisena paitsiona, mutta hänen kahdessa muussa maalissaan ei ollut epäselvyyksiä.

MM-kisoissa myös 2014 pelannut Valencia teki Ecuadorin ja Qatarin MM-kisojen ensimmäisen hyväksytyn maalin 16. minuutilla rangaistuspotkusta. Toisen maalinsa hän puski 31. minuutilla ja peli oli sitä myötä selvä.

Toisella puoliajalla Ecuador keskittyi varmistelemaan johtoasemaansa. Surkea Qatarin joukkue sai rakennettua vain yhden vaarallisen maalipaikan.

Avausottelun perusteella voi suurella todennäköisyydellä sanoa Qatarin kisaurakan päättyvän alkulohkoon. Qatarilta ei paljoa odotettu, mutta Ecuador-ottelussa joukkue oli paljon huonompi kuin odotettiin.

Ecuador on aliarvioitu ehkä liikaakin. Joukkue pelasi vahvasti Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa ja Qatarin heikko tulos meni avausottelussa myös Ecuadorin erinomaisuuden piikkiin.

Lohkon kaksi muuta joukkuetta Hollanti ja Senegal kohtaavat maanantaina. Senegalin tapauksessa on ennen kisoja puhuttu potentiaalisesta yllättäjästä Ecuadoria enemmän.

Qatar todisti avausottelussaan ainakin sen, ettei miljardeilla pysty ostamaan jalkapallomaajoukkuetta, jolla voisi menestyä arvoturnauksessa. Onni on, että FIFA:n säännöt estävät kansalaisuuden vaihdon siten, että voisi helposti tulla toisen maan maajoukkuepelaajaksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien kokeiluryhmälle hieno tulos Norjassa

Kommentoi Facebookissa