Rahat kassasta teräaseella uhkaamalla – syyllistyikö sama hupparimies kahteen törkeään ryöstöön?

Poliisi kertoo toisessa ryöstössä tekijällä olleen punaista väriä käsissään ja toisessa käsineet.

Poliisi kertoo tekijällä olleen toisessa ryöstössä punaista väriä käsissään ja toisessa käsineet. (Kuva AOP)

Joensuussa ryöstettiin kaksi elintarvikekauppaa, joihin molempiin tekijän tuntomerkit sopivat.

KAUPPARYÖSTÖ Itä-Suomen poliisi sai eilen iltaseitsemän jälkeen tiedon, että Joensuun Rantakylässä Ranta-Mutalantiellä sijaitseva elintarvikekauppa on ryöstetty teräaseella uhkaamalla.

Liikkeeseen oli tullut noin 170-senttimetriä pitkä hoikka mies, joka oli verhonnut kasvonsa valkoisella pipolla, jossa oli silmänreiät. Miehellä oli ollut päällään tumma huppari, mustat housut ja vaaleat käsineet. Mies oli vaatinut selvällä suomenkielellä kassasta rahaa teräaseella uhkaamalla. Rahat saatuaan hän oli poistunut liikkeestä. Mies sai saaliikseen vähäisen summan käteistä.

Tekijä viipyi kaupassa vain hetken, eikä tapauksesta aiheutunut sivullisille vaaraa. Kaupan ulkopuolella oli joitakin ihmisiä, jotka näkivät tekijän poistumisen kaupasta. Kaupassa on valvontakamerat, eikä tapahtuma-aikaan sisällä ollut asiakkaita.

Tekijän tuntomerkit sopivat viikko sitten Niinivaaralla tapahtuneeseen kaupparyöstöön ja poliisi selvittää, onko molempien tekojen takana sama epäilty. Niinivaaran törkeän ryöstön tekijää ei ole vielä saatu kiinni.

Niinivaaralla sijaitseva elintarvikekauppa ryöstettiin 5.9. iltakahdeksan aikaan teräaseella uhkaamalla. Liikkeeseen oli tullut noin 170-senttimetriä pitkä hoikka mies, joka oli verhonnut kasvonsa mustalla huivilla. Miehellä oli ollut päällään musta huppari.

Myyjä oli pannut merkille, että miehellä oli ollut molemmissa käsissään punaista väriä. Mies oli vaatinut rahaa teräaseella uhkaamalla ja ne saatuaan hän oli poistunut liikkeestä. Mies lähti ajamaan polkupyörällä Joensuun keskustan suuntaan, saaliikseen hän sai vähäisen summan käteistä. Tapahtuma-aikaan kaupassa oli joitakin asiakkaita ja kaupassa on myös valvontakamerat.

Havainnot ja vihjeet teosta voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana asiaa tutkivan poliisin numeroon 029 5455868.

Lue myös: Pizzakuski ryöstettiin puukolla uhaten – poliisipartiot ottivat kolme miestä kiinni

Kommentoi Facebookissa