Rahtialukselta löytyi salamatkustaja – kiinniotettu kuljetettiin poliisivankilaan

Aluksen tarkastuksessa ei havaittu merkkejä muista salamatkustajista tai muusta laittomasta toiminnasta. (Kuvituskuva Rajavartiosto)

Salamatkustaja oli piiloutuneena aluksen keulapiikkiin, josta hänet löydettiin.

SALAMATKUSTAJA Rauman satamaan saapui perjantain vastaisena yönä liberialainen rahtialus Pabaja, jonka kyydissä oli salamatkustaja. Aluksen miehistö oli havainnut salamatkustajan ollessaan merellä matkalla Tanskasta Suomeen. Aluksen päällikkö ilmoitti salamatkustajasta viranomaisille.

Länsi-Suomen merivartiosto tarkasti aluksen yhdessä Tullin Satakunnan liikkuvan ryhmän kanssa. Aluksen tarkastamiseen osallistui kaksi partiota merivartiostolta ja yksi tullilta. Tarkastuksen yhteydessä salamatkustaja otettiin kiinni epäiltynä valtionrajarikoksesta ja hänet kuljetettiin Turun poliisivankilaan. Länsi-Suomen merivartioston Turun rikostorjuntayksikkö on käynnistänyt tapauksesta esitutkinnan.

Aluksen tarkastuksessa ei havaittu merkkejä muista salamatkustajista tai muusta laittomasta toiminnasta. Salamatkustaja oli alkumatkan piiloutuneena aluksen keulapiikkiin, josta hänet oli löydetty. Henkilö oli otettu miehistön valvontaan jo merellä ja hän oli Suomeen saapuessa hyvässä kunnossa.

Lue myös: Raumalle saapuneelta rahtialukselta löydettiin salamatkustaja – henkilö oli asetettu maahantulokieltoon

Kommentoi Facebookissa