Raumalle saapuneelta rahtialukselta löydettiin salamatkustaja – henkilö oli asetettu maahantulokieltoon

Valvontatarkastukseen osallistui useita virkamiehiä sekä merivartiokoiria. (Kuva Rajavartiolaitos)

Salamatkustaja oli ollut alkumatkan piiloutuneena aluksen konehuoneessa, josta hänet oli löydetty.

SALAMATKUSTAJA Rauman satamaan saapui perjantain vastaisena yönä rahtialus Federal Swift, jonka kyydissä oli salamatkustaja. Aluksen miehistö oli havainnut salamatkustajan ollessaan merellä matkalla Liverpoolista Tanskan Skageniin.

Päällikkö oli ilmoittanut havainnosta Tanskan rajatarkastusviranomaisille. Federal Swift sai ainoastaan huoltotäydennyksiä Tanskan aluevesillä eikä kiinnittynyt lainkaan maihin.

Länsi-Suomen merivartiosto sai etukäteen tiedon aluksella olevasta salamatkustajasta, joten alukselle suunniteltiin kattava valvontatarkastus yhteistyössä Tullin Satakunnan liikkuvan ryhmän kanssa. Valvontatarkastukseen osallistui useita virkamiehiä sekä merivartiokoiria. Tarkastuksen yhteydessä salamatkustaja otettiin kiinni ja kuljetettiin Turun poliisivankilaan.

Kävi ilmi, että henkilö oli asetettu Schengen-aluetta koskevaan maahantulokieltoon. Aluksen miehistö ja tilat tarkastettiin, mutta merkkejä muista salamatkustajista tai muusta laittomasta toiminnasta ei löytynyt. Henkilö oli ollut alkumatkan piiloutuneena aluksen konehuoneessa, josta hänet oli löydetty.

Henkilö oli otettu miehistön valvontaan jo merellä ja hän oli Suomeen saapuessa hyvässä kunnossa. Salamatkustajaa epäillään valtionrajarikoksesta ja Länsi-Suomen merivartioston Turun rikostorjuntayksikkö on käynnistänyt tapauksesta tutkinnan.

Lue myös: Mies oli saapunut Suomeen piiloutuneena huviveneeseen – järjesti nyt rikollisryhmän asiakkaiksi maanmiehiään

Kommentoi Facebookissa