Railosta nostettiin reppu, potkukelkka ja jääkaira, mutta mies oli pelastautunut – vedestä löytyi toisaalla myös vainaja

Poliisi ei suosittele jäällä liikkumista enää edes jalkaisin.

Poliisi ei suosittele jäällä liikkumista enää edes jalkaisin. (Kuva AOP)

Poliisi on etsinyt kadonnutta 65-vuotiasta kiteeläismiestä tammikuusta alkaen.

ONNETTOMUUS Poliisi sai perjantaina klo 18.15 ilmoituksen vedessä olevasta kuolleesta henkilöstä Kiteen Villalassa. Miespuolinen vainaja löydettiin Puruveden Hummonlahdella mantereen ja Ketolansaaren välistä ja tuotiin rantaan veneellä.

Poliisi tutkii asiaa tapahtumapaikalta saatujen tietojen perusteella kuolemansyyn selvittämisenä ja pyrkii aluksi varmistamaan pitkään vedessä olleen miehen henkilöllisyyden.

Poliisi on etsinyt Ketolansaaresta kadonnutta 65-vuotiasta kiteeläismiestä tammikuusta alkaen. Muita henkilöitä ei ole ilmoitettu kadonneeksi vainajan löytöpaikan lähialueella. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran vainajan henkilöllisyyden varmistuttua.

Itä-Suomen poliisi tiedotti aiemmin Joensuun Pyhäselältä Ison Saunasaren lähistöltä railosta löytyneestä repusta. Pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät railosta päivän aikana potkukelkan ja jääkairan.

Vedestä löytyneet tavarat liittyvät torstaina tapahtuneeseen veden varaan joutumiseen. Paikkakuntalainen mies oli pudonnut railoon, mutta onnistunut pelastautumaan omatoimisesti ja päässyt kotiinsa.

Miehen lähiomainen oli ilmoittanut asiasta oikeaoppisesti myös hätäkeskukseen. Tämän hetken tietojen mukaan railoon ovat edelleen jääneet miehellä olleet kumisaappaat.

Poliisi toivoo, että jäällä liikkumista vältetään.

Lue myös: Hydrokopteri, helikopteri sekä poliisikoira etsivät iäkästä miestä – sukeltajat löysivät hukkuneena

Kommentoi Facebookissa