Raivostuiko entinen videopelimestari häviöstä? – Ampui turnauksessa kaksi pelaajaa ja itsensä

Videopeli on saanut nimensä amerikkalaisen jalkapallon valmentajan John Maddenin mukaan.

Electronic Artsin videopeli on saanut nimensä amerikkalaisen jalkapallon valmentajan John Maddenin mukaan. (Kuva EA Sports)

Ampuminen taltioitui Floridassa käydystä turnauksesta näytettävään livelähetykseen.

AMPUMAVÄLIKOHTAUS Yhdysvalloissa Floridan pohjoisosissa järjestetyssä videopeliturnauksessa on tapahtunut ampumavälikohtaus, jossa on kuollut kolme henkilöä.

Jacksonvillessä olevassa kauppakeskuksessa oli käynnissä EA Sportsin julkaiseman Madden NFL 19 -pelin aluekarsinta. Kyseinen videopeli on saanut nimensä amerikkalaisen jalkapallon valmentajan John Maddenin mukaan. Karsinnan voittajat matkaisivat lopputurnaukseen Las Vegasiin.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan epäilty ampuja on 24-vuotias Baltimoresta, Marylandista kotoisin oleva David Katz. Katz oli voittanut turnauksen viime vuonna, ja silminnäkijöiden mukaan olisi nyt hävinnyt pelin ja raivostunut. Jacksonvillen sheriffi Mike Williams ei ole vahvistanut motiivia.

Surmansa Jacksonville Landing -ostoskeskuksessa sai kaksi pelaajaa, Katz ampui myös itsensä. Ampuminen taltioitui turnauksesta näytettävään livelähetykseen, jossa laukaukset kuuluivat. Yksitoista henkilöä sai ampumisessa vammoja.

Pelivalmistaja Electronic Arts kertoo olevansa järkyttynyt traagisesta tapahtumasta, yhtiö tuomitsee väkivallan ja esittää osanottonsa uhrien omaisille. Tapaus on käynnistänyt jälleen keskustelun ja vaatimukset Yhdysvaltojen aselakien  tiukentamisesta.

Lue myös: Järkyttävä kouluampuminen vaati useita uhreja Floridassa – poliisi otti kiinni entisen oppilaan

Kommentoi Facebookissa