Rajanylityspaikoilla löytyi vaarallisia esineitä – sähkölamauttimia, nyrkkiin asetettava pistin ja kumiluotiase

Maahantulotarkastuksen yhteydessä autoista löydetyt kielletyt esineet takavarikoitiin.

Maahantulotarkastuksen yhteydessä autoista löydetyt vaaralliset esineet takavarikoitiin. (Kuva Rajavartiolaitos)

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla venäläismiehiltä paljastui kiellettyjä esineitä.

RAJAVALVONTA Lauantaina 8.12.2018 myöhään illalla Nuijamaan rajanylityspaikalla venäläismiehen kuljettamasta autosta löytyi nyrkkiin asetettava pistin sekä tutkanpaljastin. Esineiden hallussapito Suomessa on kiellettyä, joten ne takavarikoitiin. Miestä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta ja paljastinlaiterikkomuksesta.

Seuraavana yönä puolestaan Imatran rajanylityspaikalla venäläismiehen kuljettamasta autosta löytyi sähkölamautin, kun mies oli poistumassa Suomesta Venäjälle. Mies myönsi esineen hallussapidon, vaikka esine oli miehen mukaan hänen isänsä ja äitinsä.

Tiistaina 11.12.2018 Vaalimaan rajanylityspaikalla maahantulotarkastuksen yhteydessä venäläismiehen kuljettamasta autosta löydettiin toimiva sähkölamautin ja kaasusumutin. Mies kertoi niiden olevan itsepuolustusta varten Venäjällä. Miestä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Samana päivänä Imatran rajanylityspaikalla maahantulotarkastuksen yhteydessä venäläismiehen kuljettamasta autosta löydettiin toimiva teleskooppipatukka ja kaasusumutin. Mies kertoi esineiden olevan itsepuolustusta varten. Miestä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Torstai-iltana 13.12.2018 Vaalimaan rajanylityspaikalla maahantulotarkastuksen yhteydessä venäläismiehen kuljettamasta autosta löydettiin kumiluotiase ja siihen kuuluvia patruunoita viisi kappaletta. Mies kertoi säilyttävänsä asetta aina laukussaan ja se unohtui Suomen matkalle mukaan.

Lue myös: Vaarallisia esineitä takavarikoitiin maahantulotarkastuksessa – sähkölamauttimesta luottokorttiveitsiin

Kommentoi Facebookissa