Rajavartija loukkaantui tuntureilla rajavalvontapartiossa – ”Joskus auttajakin tarvitsee apua”

Lapin rajavartiosto toivoo, että kokeneetkin kulkijat harkitsisivat nyt tarkkaan lähtevätkö erämaahan, jossa viranomaisillakin on haasteita liikkumisessa.

Lapin rajavartiosto toivoo, että kokeneetkin kulkijat harkitsisivat nyt tarkkaan lähtevätkö erämaahan, jossa viranomaisillakin on haasteita liikkumisessa. (Kuvituskuva OTI)

Valvontatehtävällä yksi partion jäsenistä kaatui moottorikelkalla ja loukkasi olkapäänsä vakavasti.

RAJAVALVONTA Lapin rajavartioston rajavalvontapartio oli suorittamassa rajavalvontaa Sallan Puitsitunturin alueella 28.4.2020. Valvontatehtävällä yksi partion jäsenistä kaatui moottorikelkalla ja loukkasi olkapäänsä vakavasti.

Henkilöä ei saatu partion avuin pois maastosta, joten asiassa turvauduttiin pelastushelikopterin apuun. Loukkaantunut saatiin nopeasti hoitoon Rovaniemelle Lapin keskussairaalaan. Henkilö on tänään päässyt pois sairaalahoidosta ja voi olosuhteisiin nähden hyvin.

– Joskus auttaja tarvitsee itsekin apua, Lapin rajavartioston apulaiskomentaja Janne Kurvinen toteaa.

Tällä hetkellä sää- ja keliolosuhteet muuttuvat maastossa nopeasti. Lapin rajavartiosto toivoo, että kokeneetkin kulkijat harkitsisivat nyt tarkkaan lähtevätkö erämaahan, jossa viranomaisillakin on haasteita liikkumisessa toiminta-alueellaan.

– Kelien tuomien haasteiden lisäksi resurssejamme on sidottu huomattava määrä voimassa oleviin sisärajatarkastuksiin länsi- ja pohjoisrajalla. Mahdolliset ylimääräiset etsintä- ja pelastustehtävät sitovat jo valmiiksi tiukalla olevia resurssejamme, Janne Kurvinen sanoo.

Lue myös: Moottorikelkkailussa 11 kuolonuhria viime vuonna – puolet turmista tapahtui Lapissa

Kommentoi Facebookissa