Rajuja ylinopeuksia, hurjin jopa 218 km/h – mukana jälleen poikkeusluvalla kortin saanut 17-vuotias

Tapauksia tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina.

Tapauksia tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. (Kuva Fotolia)

Poliisia huolestuttava piirre on se, että monen nuoren kuljettajan kyydissä oli myös muita nuoria.

LIIKENNETURVALLISUUS Lapin poliisi mittasi kovia nopeuksia Torniossa viikonloppuna ja neljä kuljettajaa määrättiin tämän takia väliaikaiseen ajokieltoon. Heistä kolme kuljettajaa syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja yksi vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä.

Osa näistä oli niin sanottuja nuoria kuljettajia, joilla oli ollut kortti vasta vähän aikaa. Yhdellä nuorella kortti oli ollut vasta kuukauden. Yksi kuljettaja oli poikkeusluvalla ajo-oikeuden saanut 17-vuotias. Moottoritiellä missä rajoitus oli 120 km/h, mitattiin jopa yli kahdensadan nopeuksia, hurjin nopeus oli 218 km/h.

Juttuvinkki: Sateinen keli ei hillinnyt nuoria kaahareita – 17-vuotias autolla poliisin tutkaan jopa 217 km/h

Rovaniemen keskustassa valvontaa suorittanut partio havaitsi myös torstaina Teollisuuskylässä valtatiellä 4 muuta liikennettä huomattavaa nopeutta ohittelevan henkilöauton, jonka nopeudeksi tutkaan mitattiin 142 km/h alueella, jolla suurin sallittu ajonopeus on 60 km/h. Partion pysäyttämän auton kuljettajaksi osoittautui tuolloinkin poikkeusluvalla ajo-oikeuden saanut 17-vuotias.

Poliisi on huolissaan nuorten asenteesta liikenneturvallisuutta kohtaan ja muistuttaa että jokainen tiellä liikkuja vaarantaa omalla käytöksellään myös muiden tienkäyttäjien turvallisuuden. Yksi huolestuttava piirre on se, että monen nuoren kuljettajan kyydissä oli myös muita nuoria. Poliisi huomauttaa, että kuljettajan pitäisi osata ottaa vastuu myös muiden turvallisuudesta.

Lue myös: Kuukauden vanha ajokortti otettiin poliisin haltuun – 17-vuotias nuorukainen ajoi tutkaan 221 km/h

Kommentoi Facebookissa