Rakastettu näyttelijä Ismo Kallio on kuollut – rooli Vara-Manuna muistetaan edelleen

Ismo Kalliolle myönnettiin Ida Aalberg -mitali vuonna 1983 ja Pro Finlandia -mitali vuonna 1999.

Ismo Kalliolle myönnettiin Ida Aalberg -mitali vuonna 1983 ja Pro Finlandia -mitali vuonna 1999. (Kuva AOP)

Näyttelijälegendan viimeinen rooli oli Kansallisteatterissa Anton Tšehovin Kirsikkapuistossa vuonna 2013.

NÄYTTELIJÄ Suomen Kansallisteatteri kertoo, että näyttelijä Ismo Kallio menehtyi pitkällisen sairauden uuvuttamana 2.2.2019. Hän oli kuollessaan 83-vuotias. Kallio näytteli Kansallisteatterissa ensi kertaa vuonna 1955 ja oli kiinnitettynä näyttelijänä vuodesta 1979−2004. Hänen viimeinen roolinsa Kansallisteatterissa nähtiin Anton Tšehovin Kirsikkapuistossa vuonna 2013.

Ismo Kallio oli ilmaisuvoimainen teatterinäyttelijä, joka onnistui niin vakavissa kuin koomisissakin rooleissa. Monipuolisia rooleja kertyi Prosperosta Nalle Puhiin ja Vara-Manuun, presidentti Mauno Koiviston hahmoon. Kallio oli myös tunnettu esiintyjä televisiossa ja elokuvissa, hän esiintyi vuonna 2009 jopa suomalaisella rockvideolla.

Ismo Kalliolle myönnettiin Ida Aalberg -mitali vuonna 1983 ja Pro Finlandia -mitali vuonna 1999. Kallio oli sanojensa mukaan vanhanaikainen näyttelijä. Työryhmä ja sen keskinäinen luottamus olivat hänelle tärkeitä.

Lue myös: Presidentti Koiviston hautamuistomerkki paljastettiin – Tellervo Koivisto laski haudalle yhden punaisen ruusun

Kommentoi Facebookissa