Rakennusalalla heikot edellytykset sovulle – lakko uhkaa rakennustuoteteollisuutta

Työtaistelu kohdistuu tässä vaiheessa vain rakennustuoteteollisuuteen.

Työtaistelu kohdistuu tässä vaiheessa vain rakennustuoteteollisuuteen. (Kuva Fotolia)

Työriidassa on kyse koko rakennusalan työehtosopimusratkaisuista.

TYÖRIITA Rakennusliitto ry:n ja Rakennusteollisuus RT ry:n sekä Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n välistä työriitaa soviteltiin eilen valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Sovittelussa ei tapahtunut edistystä. Kiista koskee rakennusalan palkkaratkaisua.

Valtakunnansovittelijan arvion mukaan edellytykset sovulle ennen 19.4.2018 alkavan lakon alkamista ovat heikot. Sovittelua jatketaan kuitenkin vielä huomenaamulla.

Työtaistelu kohdistuu tässä vaiheessa vain rakennustuoteteollisuuteen, mutta työriidassa on kyse koko rakennusalan työehtosopimusratkaisuista. Rakennusliiton ammattiosastot ovat ilmoittaneet myös muista lyhyemmistä työnseisauksista, jotka kohdistuvat rakennustuoteteollisuuden lisäksi muillekin rakennusalan työehtosopimusaloille.

Lakon piirissä ovat seuraavat yritykset: Betonimestarit Oy, Betset Oy, Parma Oy, Rajaville Oy, Parmarail Oy Ab, Rudus Oy, Ruskon Betoni Oy ja edellä mainittujen tytäryhtiöt, jotka soveltavat rakennustuoteteollisuuden työehtosopimusta. Lakkopäivät ovat ilmoitukset mukaan 19., 20., 23. ja 24.4.2018 sekä 3., 4., 7., ja 8.5.2018.

Kommentoi Facebookissa