Ranska jatkaa välieriin – Englanti masentui taas kerran

Ranska voitti Englannin MM-kisojen puolivälieräottelussa maalein 2-1. (Kuva AOP)

Ranska voitti jalkapallon MM-kisojen puolivälieräottelussa Englannin maalein 2-1.

JALKAPALLO Hallitseva maailmanmestari Ranska eteni MM-kisoissa jälleen välieriin voitettuaan Englannin maalein 2-1. Ranska oli välillä alakynnessäkin, mutta Aurelien Tchouamenin sekä Olivier Giroudin hienot maalit ratkaisivat ottelun.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps antoi tunnustusta vastustajalle.

– Englannilla on todella hyvä joukkue. Teknisiltä taidoiltaan he olivat vaikuttavia. Annoimme heille kaksi rankkaria, joista toisessa he epäonnistuivat. Toisella puoliajalla osoitimme, että voimme yhä olla vaarallisia. Olemme vahvoja henkisesti ja meillä on kokemusta. Näissä peleissä on kiinni pienistä asioista, Deschamps kommentoi.

Ranska todellakin oli välillä vaikeuksissa. Onneakin Ranskalla oli mukana, kun Harry Kane mokasi Englannin toisen rankkarin. Kane onnistui ensimmäisessä pilkussaan, jolloin tasoitti 1-1:een, mutta toisen hän veti yli, kun tarjolla oli tasoitus 2-2:een.

– Englannin joukkue oli tosi hyvä. Aiheutti meille ongelmia. Olisimme voineet tehdä asioita paremmin, mutta Englanti esti sen. He olivat vaarallisia vastahyökkäyksissä. Tällä tasolla pitää pystyä puolustamaan pitkiä jaksoja tekemättä virheitä. Englantilaiset ovat nopeita ja vahvoja ja meidän piti puolustaa hyvin. Ansaitsimme voiton, mutta Englanti oli vahva myös, Deschamps totesi.

Välierissä Ranska kohtaa aivan erilaisen joukkueen. Vastustajana on turnauksen suuryllättäjä Marokko.

– On totta, että muutamat odottivat Marokon menevän pitkälle. Kunnioitamme kaikkia vastustajiamme. Kukaan ei voi ottaa Marokolta heidän menestystään. Marokko on voittanut maailman parhaita joukkueita. Se on historiallinen saavutus. Ei se ole yllättävää. Eivät ole varastaneet voittojaan, vaan ovat ansainneet ne täysin, Deschamps korostaa.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate painotti, ettei tappiota voi laittaa Kanen piikkiin.

– Hän on allapäin. Paljon asioita tapahtui tänään ja tulos oli seurausta 100 minuuttia kestäneestä jalkapallopelistä. Voitamme ja häviämme yhdessä.

Southgate tuki pelaajiaan muutenkin. Asenteesta ei ollut kiinni.

– He tiesivät, miten lähellä he olivat. Laittoivat huippumaan todella koville. Olen ylpeä heidän esityksestään tänään ja koko turnauksessa. Joukkue osoitti luonnetta ja nousi tänään tasoihin. En olisi voinut pyytää enempää. Joukkue antoi kaikkensa.

Tuomaritoimintaa purnattiin, mutta Southgate ei halunnut arvostella oikeudenjakajia.

– Hävisimme pelin. Ei ole tarvetta puhua tuomareista. Ranskalla on hieno joukkue. Onnittelut heille.

Southgaten mukaan Englannilla oli mahdollisuuksia mestaruuteen.

– Tunsimme, että olisimme voineet voittaa turnauksen. Siksi tänä iltana on hyvin vaikeaa.

Tulevaisuuttaan Englannin päävalmentajana Southgate ei ruvennut arvioimaan. Hän haluaa miettiä asioita rauhassa.

– Emotionaalisesti käy heti turnauksen jälkeen paljon asioita läpi. Teen päätökseni sitten myöhemmin. Varmistan, että teen oikean päätöksen ja tarvitsen siihen aikaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Marokko sensaatiomaisesti välieriin – Cristiano Ronaldo itki

Kommentoi Facebookissa