Ranskalainen futislegenda lyttää Paris Saint-Germainin – ”Seura ei kunnioittanut Emeryä”

Nykyään Unai Emery valmentajaa Englannin Valioliigassa pelaavaa Arsenalia.

Nykyään Unai Emery valmentajaa Englannin Valioliigassa pelaavaa Arsenalia. (Kuva AOP)

Emmanuel Petit ei pidä tavasta, jolla PSG kohteli ex-valmentajaansa.

JALKAPALLO Ranskalainen ex-futistähti Emmanuel Petit antaa tylyä palautetta kotimaansa jättiseuralle Paris Saint-Germainille, joka vaihtoi valmentajaa kesällä. Vuosina 2016–18 pariisilaisia valmentanut Unai Emery lähti seurasta, joka palkkasi uudeksi päävalmentajakseen Thomas Tuchelin.

Nykyään Emery valmentajaa Englannin Valioliigassa pelaavaa Arsenalia.

– Olen onnellinen Unai Emeryn puolesta siitä, että hänelle on annettu mahdollisuus Arsenalissa kahden hyvin turhauttavan Paris Saint-Germainissa vietetyn vuoden jälkeen, Petit sanoo Goalin haastattelussa.

– Hän voitti Ranskan mestaruuden PSG:ssä, mutta he eivät menestyneet Mestarien liigassa, ja jotkut pelaajat eivät osoittaneet kunnioitusta häntä kohtaan. Myöskään Paris Saint-Germainin puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi ei osoittanut kunnioitusta häntä kohtaan.

Liian moni yritti Petitin mukaan johtaa PSG:tä, ja Emery jäi yksin.

– Hänen viimeisinä viikkoinaan PSG:ssä pystyi näkemään muutoksen hänen persoonallisuudessaan ja tavassa, jolla hän teki asioita. Hän tiesi, ettei hän voisi voittaa taisteluja tässä seurassa.

Kyse ei ollut vain Neymarista

PSG on ollut usein otsikoissa oikuttelevan tähtipelaajansa Neymarin takia, mutta Petit painottaa Goalin haastattelussa, ettei brassi ollut ainoa ongelmapelaaja.

– Kyse ei ollut vain Neymarista. Oli muitakin pelaajia, jotka yrittivät vaikuttaa asioihin. Jos he eivät pitäneet jostain, he eivät menneet managerin luokse, he menivät puheenjohtajan luokseen. Sanoisin, että 80 prosenttia pukuhuoneesta teki mitä halusi, eikä se ole asema, jossa yksikään manageri haluaa olla.

Petit sanoo PSG:ssä olleen isoja egoja, eivät he ota käskyjä hyvin vastaan keneltäkään.

– Arsenalissa ei ole yhtä monia egoja. Luulen, että kaikki haluavat seurata häntä. Olen onnellinen hänen puolestaan.

Emery on aiemmin valmentanut muiden muassa Espanjan jalkapalloliigan huippuseuroja Sevillaa ja Valenciaa sekä venäläistä Spartak Moskovaa.

Petit pelasi Ranskan jalkapallomaajoukkueessa vuosina 1990–2003. Seuratasolla hän edusti Ranskan liigan AS Monacoa, espanjalaista FC Barcelonaa, Arsenalia ja Arsenalin paikallisvastustaja Chelseaa. Nykyään Petit toimii vedonlyöntiä netissä tarjoavan Paddy Powerin asiantuntijana.

Lue myös: Päävalmentaja Jose Mourinho myöntää: ”Manchester Unitedin ei pitäisi olla seitsemäs”

Kommentoi Facebookissa