Ratkeaako Veikkausliigapaikka vierasmaalisäännöllä? – ”Nollan pitäminen kotona oli todella tärkeää”

Päävalmentaja Vesa Vasaran ja valmentaja Sampo Koskisen ilmeetkin sen kertovat, liigakarsinta on totista taistelua.

Päävalmentaja Vesa Vasaran ja valmentaja Sampo Koskisen ilmeetkin sen kertovat, liigakarsinta on totista taistelua. (Kuva AOP)

Ensimmäinen liigakarsintaottelu pelattiin varoen, jatkossa vaaditaan myös maalintekoa.

JALKAPALLO Honka ja HIFK päätyivät kovan taiston jälkeen liigakarsinnan ensimmäisessä osassa maalittomaan tasatulokseen. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan lauantaina klo 14.00 alkaen Töölön Telia 5G Areenalla.

Molemmat joukkueet lähtivät ensimmäiseen karsintaotteluun hieman varoen, eivätkä ottaneet turhia riskejä. Myös molemmat maalivahdit hoitivat torjuntatyönsä varmasti ja ottelu päättyi 0–0-tulokseen. Näin ollen kaikki on auki toisessa osassa lauantaina.

– Peli oli molemmilta melko tarkkaa. Meillä oli se kuitenkin melko hyvin kontrollissa, varsinkin toisella puoliajalla. Saimme luotua tarpeeksi paikkoja, joista olisi voinut maalinkin tehdä, luonnehti ottelua Hongan valmentaja Sampo Koskinen seuran sivuilla.

Liigakarsinnassa on voimassa vierasmaalisääntö, joka saattaa tuoda Hongalle pienen edun toiseen osaan. Jos Honka onnistuu Telialla maalinteossa, täytyy HIFK:n tehdä ainakin kaksi.

– Nollan pitäminen kotona oli todella tärkeää. Meillä on hyvät asetelmat lauantaille.

Sampo Koskinen lähtee luottavaisena lauantain ratkaisevaan kamppailuun. Asetelmat joukkueilla ovat erilaiset, HIFK taistelee paikastaan Veikkausliigassa, Honka haluaa nousta Ykkösestä.

– Lähdemme siihen peliin hoitamaan homman himaan. Tässä pelissä nähtiin, että se on hyvin mahdollista, Koskinen ennakoi.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Kommentoi Facebookissa