Rattijuoppo ajoi rajusti ulos tieltä – menehtyneen matkustajan Latviassa asuva perhe jäi Suomessa ilman korvauksia

Metsään suistuttuaan latvialaismiehen auto törmäsi useampaan puuhun ja hajosi palasiksi. Apukuskin paikalla matkustanut mies lensi ulos autosta ja menetti henkensä. (Kuva Poliisi)

Käräjäoikeus langetti kuljettajana olleelle latvialaismiehelle 11 kk ehdollista vankeutta.

LIIKENNETURVALLISUUS Hieman yli 40-vuotias latvialaismies on tuomittu 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Mies ajoi ylinopeutta ja kovassa humalassa ulos tieltä. Apukuskin paikalla matkustanut maanmies menetti onnettomuudessa henkensä.

Onnettomuus tapahtui kesäkuussa 2021 Kangasalantiellä Valkeakoskella. Syytetty ajoi Latvian rekisterissä ollutta autoa hurjalla ylinopeudella. Tiellä on 50 kilometrin nopeusrajoitus. Käräjien tuomiossa todetaan, että nopeutta on ollut ainakin 120 km/t. Kuski oli 1,45 promillen humalassa, hän myönsi juoneensa noin 300 grammaa vodkaa ennen ajoon lähtöä.

Vasemmalle kaartuvassa mutkassa auto ajautui ulos tieltä. Todistajan kertoman mukaan auto ajoi mutkassa suoraan metsään. Kuljettaja väitti tieltä suistumisen syyksi sen, että hän väisti peuraa.

Tieltä ulos suistuttuaan auto törmäsi useampaan puuhun ja hajosi palasiksi. Muun muassa oikeanpuoleinen etuovi sinkoutui vastaantulevien kaistalle. Etupenkillä kuljettajan vieressä matkustanut latvialaismies lensi ulos autosta ja menehtyi välittömästi.

Onnettomuudessa henkensä menettäneen miehen Latviassa asuva perhe – vaimo ja poika – jäi ilman korvauksia. Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksessä todetaan, että korvaukset omaisille maksetaan Latvian lainsäädännön perusteella, ei Suomen liikennevakuutuslain nojalla.

Onnettomuusauton kuljettaja tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lue myös: Matkustaja kuoli rajussa kolarissa – hurjaa ylinopeutta ajanut kuljettaja oli humalassa

Kommentoi Facebookissa