Suunnitteletko romanttista lomaa? Katso vinkit!

Kuva Fotolia

Romanttinen loma piristää kenen tahansa parisuhdetta. Katso vinkit, miten teette juuri teidän näköisenne irtioton arjesta.

Miten suunnitella romanttinen loma Suomessa? Hyödynnä nämä vinkit!

Romanttinen loma kotimaassa voi olla jännittävä ja ikimuistoinen kokemus, jota pariskunnat vaalivat vielä vuosienkin päästä. Halusitpa sitten tutustua upean kauniiseen maaseutuun, ihailla pääkaupunki Helsingin historiallista arkkitehtuuria, hyödyntää maan runsaita ulkoilma-aktiviteetteja tai viettää loman rentoutuen kylpylässä, Suomesta löytyy jokaiselle jotakin.

Majoituksen varaaminen

Romanttiselle lomalle voi toki lähteä myös ”ex tempore” vaikka päivän varoitusajalla, mutta jos haluatte suunnitella täydellisen loman, kannattaa varsinkin majoituksen suhteen olla ajoissa asialla. Kätevintä sopivan hotellin tai asunnon etsiminen on internetissä, jossa eri kohteita voi selailla omilla hakukriteereillään. Asuntoja ympäri Suomea listaa esimerkiksi Rentola, jossa asuntoja voi suodattaa esimerkiksi hinnan perusteella. Näin lomabudjetista huolehtiminenkin käy helpommin.

Parhaat majoitukset varataan usein hyvissä ajoin ja varaukseen voi saada myös alennusta, jos on ajoissa liikkeellä. Romanttisen loman majoituksessa voi vaihdella ylellisistä kylpylähotelleista viehättäviin ja yksinkertaisiin lomamökkeihin. Te päätätte, mikä sopii parhaiten tarpeisiinne. Osa pariskunnista haluaa ihmisiä karkuun luonnon helmaan ja osa päinvastoin ihmisvilinään kaiken kulttuurin keskelle.

Kuva Katarzyna Bialaziewych, Canva.com

Luonnon rauhassa ei ole häiriötekijöitä

Luontoa rakastaville ei ole parempaa paikkaa kuin Suomi, jossa voi tutustua esimerkiksi sen tunnettuihin kansallispuistoihin. Lapin majesteettiset metsät ja järvet ovat erityisen kunnioitusta herättäviä, ja ne ovat loistava tapa luoda yhteys toisiinsa luonnon kauneuden keskellä. Voitte vaeltaa yhdessä, pyöräillä viehättävissä maisemissa tai meloa koskemattomilla järvillä. Voitte jopa yöpyä perinteisessä suomalaisessa mökissä, jossa voitte herätä upeisiin auringonnousuihin ja -laskuihin, jotka heijastuvat järven pinnalta.

Tai jos kaipaatte toiminnallisempia seikkailuja, kokeilkaa hiihtoa tai moottorikelkkailua jossakin pohjoisessa sijaitsevassa lumisessa lomakeskuksessa. Moottorikelkkailu on jännittävä tapa tutustua Suomen upeisiin maisemiin, eikä se vaadi minkään kurssin suorittamista tai paljoa voimaa. Se on ainutlaatuinen tapa ihailla maisemia, kun huristelette moottorikelkan kyydissä sen tehokkaan moottorin vetämänä. Esimerkiksi Lapissa moottorikelkkailu on yksi suosituimmista talviaktiviteeteista.

Helsingin nähtävyyksistä nauttiminen

Jos nähtävyyksien katselu on enemmän sinun tyyliäsi, älä jätä väliin vierailua joihinkin Helsingin ikonisiin maamerkkeihin. Kävele Esplanadin puistossa ja ihaile sen mahtavaa bulevardia, jota reunustavat kaiken muotoiset ja kokoiset puut sekä lukuisat veistokset, jotka kunnioittavat kuuluisia suomalaisia kautta historian. Jatka sitten Senaatintorille, jota ympäröivät upeat ja historialliset valtion rakennukset, kuten Helsingin tuomiokirkko ja valtioneuvoston linna. Vaihtoehtoisesti, jos etsit museoita, voit suunnata Ateneumin taidemuseoon, jossa voit tutustua perinteiseen suomalaiseen taiteeseen aina nykypäivän nykytaiteeseen asti.

Helsingistä löytyy kaikenlaista kulttuuria ja urheilutapahtumia. Voitte vierailla katsomassa vaikka Liiga-ottelua tai käydä Messukeskuksessa jossakin mielenkiintoisessa tapahtumassa. Monille kehä kolmosen ulkopuolella asuville jo pelkästään ratikoilla ja metroilla kulkeminen on unohtumaton kokemus. Uusi hieno kirjasto aivan kaupungin keskustassa on myös kokemisen arvoinen.

Kuva Vladislav Zolotov, Canva.com

Tie sydämeen käy…

Mikään romanttinen loma ei olisi täydellinen, jos ette nauttisi yhteisestä ajasta herkullisia kulinaarisia herkkuja nauttien. Jos rakastatte mereneläviä, muistakaa kokeilla grillattua lohta tai savustettua siikaa, kun syötte rakkaasi kanssa ulkona. Romanttinen illallinen ravintolassa voi olla täydellinen tapa päättää nähtävyyksiä tai Suomen luonnonihmeitä tutkiva päivä.

Voitte aloittaa hienolla alkupalalla, kuten juuri grillatulla lohella tai savustetulla siialla, joka on kasteltu vastapuristetulla sitruunamehulla ja tarjoiltu rapeiden vihannesten kera. Mikset kokeilisi pääruoaksi myös jotain ”suomalaista keittiötä”? Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi poro, paahtopaisti puolukkakastikkeella tai uunissa paistettu silakka. Entä jälkiruoaksi, miten olisi perinteiset herkut, kuten marjapiirakka tai blinipannukakut smetanalla ja hillolla höystettynä?

Jokainen ruokalaji annostellaan kauniisti, jotka tuovat esiin kunkin raaka-aineen eloisat värit. Kun nautit ateriastasi, sinua ympäröi pehmeä musiikki ja kynttilänvalo, jotka lisäävät tunnelmaa. Saatat jopa nähdä tunnettuja julkkiksia syömässä. Henkilökunta huolehtii siitä, että lasisi ovat aina täynnä ja pöytäasetelmasi ovat täydelliset. He tekevät kaikkensa varmistaakseen, että iltasi on ikimuistoinen. Ja jos sinulla on vielä tilaa juomille sen jälkeen, voitte jatkaa iltaa jossakin viihtyisässä baarissa, jossa voitte nauttia muutaman cocktailin ennen majoitukselle palaamista.

Aktiviteettien valitseminen romanttiselle lomalle Suomessa

Suomi on loistava kohde myös seikkailua kaipaaville pariskunnille. Tekemistä riittää hiihtämisestä ja moottorikelkkailusta melontaan ja patikointiin. Jos kaipaat rennompaa lomaa, miksette käväisi jossakin maaseudun lukuisista saunoista tai kylpylöistä? Tai hyödynnä Suomen pitkät kesäpäivät ja ihaile henkeäsalpaavia näkymiä telttaillessanne järven rannalla tai nauttiessanne rauhallisista kävelyretkistä luonnossa. Voit myös tutustua suomalaiseen kulttuuriin taidegallerioiden, museoiden, teattereiden ja musiikkifestivaalien kautta.

Voitte tehdä lomallanne myös jotain sellaista, mitä ette ole ajan tai rohkeuden puutteen vuoksi tehneet aiemmin. Jos olette esimerkiksi aina halunneet oppia ratsastamaan tai tehdä benjihypyn, tällaiset yhteiset kokemukset syventävät suhdettanne varmasti. Olipa tekemisenne mitä tahansa, yhdessä vietetty aika luo pysyviä muistoja. Upeiden maisemiensa ja jännittävien aktiviteettiensa ansiosta kotimaa on täydellinen romanttinen kohde seuraavalle lomalle.

Kuljetusten järjestäminen

Kaikkiin listallanne oleviin paikkoihin tutustuminen saattaa vaatia jonkin verran suunnittelua, kun on kyse liikenteestä. Auto- ja junamatkailu on luultavasti kaikkein kätevimpiä tapoja liikkua, vaikka myös bussilla ja lentäen on mahdollista siirtyä. Voitte myös vuokrata auton, josta onkin tullut suosittua aivan viime vuosina, puhumattakaan sovelluksen kautta varattavista kyydeistä. Taxi-liikenteestä on tullut viime vuosina hieman haastavaa esimerkiksi Helsingissä, joten muita vaihtoehtoja kannattaa varmasti ottaa huomioon.

Laivaristeilyt ovat tietysti yksi vaihtoehto, kun on kyse romanttisesta irtiotosta. Tällöin ei välttämättä tarvitse varata myöskään asuntoa tai hotellia, sillä yöpyminen onnistuu myös laivalla. Upeat merimaisemat ja herkullinen ruoka maistuvat varmasti arjen keskellä. Laivoilta löytyy myös deluxe- ja sviittihuoneita romanttista matkaa varten.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa