Rattijuopumuksesta epäilty nainen potki ja huusi – kaksi poliisimiestä piteli maassa, että verikoe onnistui

Poliisiauton takatilassa nainen ryhtyi potkimaan seiniä ja huutamaan kovaan ääneen.

Poliisiauton takatilassa nainen ryhtyi potkimaan seiniä ja huutamaan kovaan ääneen. (Kuva AOP)

Nainen harasi vastaan oikeustieteen laitoksella ja hänet piti lopulta laittaa käsirautoihin.

RATTIJUOPUMUS Useat sivulliset tienkäyttäjät olivat ilmoittaneet hätäkeskukseen henkilöautosta, jonka kuljettajan he epäilivät olevan päihtynyt. Itä-Uudenmaan poliisipartio havaitsi auton sunnuntaina iltapäivällä kello viiden aikoihin Vantaan Vapaalantiellä.

Auto oli tuolloin osittain jalkakäytävällä, josta se jatkoi epävarmaa ajoa tien puolella. Poliisiauto kääntyi auton perään ja se pysäytettiin seuraavalle linja-autopysäkille.

Autoa kuljetti vuonna 1968 syntynyt nainen, joka oli silminnähden erittäin päihtynyt. Hänelle päätettiin tehdä puhalluskoe. Tehtävä osoittautui hieman tavanomaista haastavammaksi, koska nainen ei joko ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää saamiaan ohjeita. Lopulta hän onnistui hönkäisemään sen verran mittariin, että seulonta-alkometri näytti tulosta 0,82 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Naista lähdettiin kuljettamaan oikeuslääketieteen laitokselle verikokeisiin ja humalatilan tutkimuksiin. Nainen oli niin humalassa, että hän ei kyennyt nousemaan itse autosta, vaan hänet piti nostaa ja taluttaa poliisiautoon. Poliisiauton takatilassa hän ryhtyi potkimaan seiniä ja huutamaan kovaan ääneen.

Oikeustieteen laitoksella nainen harasi kaikin voimin vastaan ja hänet piti lopulta laittaa käsirautoihin. Nainen yritti myös sylkeä päin poliisia. Jotta verikoe saatiin otettua, kaksi poliisimiestä joutui pitelemään naista koko painollaan maassa. Tämä ei naista lannistanut, vaan hän harasi vielä siinäkin vaiheessa vastaan, kun häntä siirrettiin takaisin poliisiautoon.

Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lue myös: Törmäillyt rattijuoppo käveli tiellä ilman kenkiä – poliisi käytti etälamautinta aggressiiviseen mieheen

Kommentoi Facebookissa