Ravintolarajoitukset päättyvät maaliskuun alusta – yleiset hygieniavelvoitteet ovat vielä voimassa

Ravintoloiden anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja koskevat väliaikaiset rajoitukset poistuvat tiistaina 1. maaliskuuta. (Kuvituskuva Fotolia)

Aluehallintovirasto muistuttaa toimimaan kuitenkin terveysturvallisesti.

KORONAPANDEMIA Valtioneuvoston asettamat väliaikaiset ravintolarajoitukset poistuvat maaliskuun alusta alkaen. Aluehallintovirasto on valvonut näiden rajoitusten noudattamista. Viimeisimmät ravintolarajoitukset ovat koskeneet ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa ja asiakasmäärää sekä istumapaikkavaatimusta.

Vaikka valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset poistuvat, ovat ravintoloita koskevat, lakiin perustuvat yleiset hygieniavelvoitteet vielä voimassa. Jos tautitilanne muuttuu tai sairaalakuormitus nousee merkittävästi, valtioneuvosto harkitsee ravitsemisliikkeitä koskevia rajoituksia uudelleen. Viranomaiset seuraavat koronatilannetta.

Aluehallintoviraston asettamat määräykset, jotka velvoittavat toimijoita tilojen terveysturvalliseen käyttöön, ovat päättyneet tai päättymässä monilla alueilla. Näiden tartuntatautilakiin perustuvien määräysten tarkoitus on varmistaa, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan vähentää erilaisissa tiloissa, jotta esimerkiksi sisäliikunnan harrastaminen on turvallista.

Tilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvät määräykset koskevat asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kirjastoja, liikuntatiloja ja kauppoja.

Määräykset eivät edellytä esimerkiksi tietyn mittaisia turvavälejä, vaan toimijoiden on itse arvioitava, millaisilla keinoilla tartuntariskiä voi ehkäistä. Keinoja voivat olla esimerkiksi asiakaspaikkojen väljä sijoittelu tai ilmanvaihdon tehostaminen.

Lue myös: Talvilomien alkaessa terveysturvallisuus joukkoliikenteessä on tärkeää – ”Pienillä teoilla on suuri vaikutus”

Kommentoi Facebookissa