Ravintolat sulkeutuvat koko Suomessa asiakkailta – ruokaa voi kuitenkin tilata ja noutaa

Ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat suljetaan asiakkailta mahdollisimman pian.

Ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat suljetaan asiakkailta mahdollisimman pian. (Kuva Fotolia)

Rajoituksen ulkopuolelle jäisivät erilaiset henkilöstöravintolat sekä esimerkiksi koulujen ruokalat.

KORONAVIRUS Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoittaa, että koronaviruksen leviämisen estämiseksi Suomessa ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat suljetaan asiakkailta mahdollisimman pian. Hallitus antoi 24.3.2020 asiaa koskevan hallituksen esityksen eduskunnalle, joka aloittaa asian käsittelyn välittömästi.

Ulosmyyntiä eli ruoan tai juoman myymistä muualla nautittavaksi ei rajoitettaisi. Asiakas tai ruokalähetti voi hakea valmiit annokset ravitsemisliikkeestä tai ravintola itse toimittaa annokset suoraan asiakkaille.

Rajoituksen ulkopuolelle jäisivät henkilöstöravintolat, joita ovat esimerkiksi päiväkotien, koulujen, sairaaloiden ja vankiloiden ruokalat sekä teollisuuslaitosten henkilöstöruokalat.

Esityksessä ehdotetaan ravitsemisliikkeiden aukiolon rajoittamista 31.5.2020 asti. Ravitsemisliikkeiden aukiolon rajoittamisella pyritään vaikuttamaan sosiaalisten kontaktien vähentämiseen ja sitä kautta tautikehityksen hidastamiseen.

Kun ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoitetaan merkittävällä tavalla, rajoitus vaikeuttaa niiden taloudellista asemaa jo ennestään vaikeassa tilanteessa. Ulosmyynnin salliminen mahdollistaa ministeriön mukaan toiminnan osittaisen jatkumisen sekä lisäksi ulosmyynnin salliminen lisää ruoan saatavuutta.

Lue myös: Koronavirus pudotti Lapin matkailuyrittäjät polvilleen – ”Tämä oli nyt tässä!”

Kommentoi Facebookissa