Ravintoloille rajoituksia uusilla alueilla – vaihtoehtona koronapassin käyttöönotto

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä. (Kuvituskuva Fotolia)

Etelä-Pohjanmaalla ja koko Uudellamaalla otetaan käyttöön ravintolarajoitukset.

KORONAVIRUS Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Epidemiatilanteessa tapahtuneiden muutosten vuoksi Etelä-Pohjanmaalla sekä koko Uudellamaalla otetaan käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset ravintoloille. Asetuksen muutos tulee voimaan perjantaina.

Leviämisvaiheen rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat näin ollen voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Uudenmaan maakunnassa 22.10. alkaen.

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07–24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä. Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla.

Vaihtoehtona ravitsemistoiminnan erityisille rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Lue myös: Koronapassi hyväksyttiin eduskunnassa – sen avulla voi välttää aukiolo- ja asiakasmäärärajoitukset

Kommentoi Facebookissa