Riitta-Liisa Roponen mukaan A-maajoukkueeseen

Riitta-Liisa Roponen on voittanut kuusi MM-mitalia ja yhden olympiamitalin

Riitta-Liisa Roponen on voittanut kuusi MM-mitalia ja yhden olympiamitalin. (Kuva AOP)

Maastohiihdon A-maajoukkueessa ovat mukana muun muassa Riitta-Liisa Roponen, Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

HIIHTO Hiihtoliitto julkisti keskiviikkona miesten ja naisten maastohiihdon A-maajoukkueet kaudelle 2021-2022. Merkittävin uutinen on, etteivät Anita Korva ja Anne Kyllönen ole maajoukkueessa mukana.

Viime talvena Oberstfordin MM-kisoissa säväyttänyt 43-vuotias Riitta-Liisa Roponen on mukana A-maajoukkueessa. Hän jatkaa uraansa Pekingin olympiakisat tavoitteenaan.

Krista Pärmäkoski on naisten A-maajoukkueen Suomen ykkösnimi. Pärmäkosken ja Roposen lisäksi A-maajoukkueessa ovat mukana Jasmi Joensuu, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Vilma Nissinen.

Laura Mononen ilmoitti viime viikolla aktiiviuransa lopettamisesta. Hän olisi todennäköisesti ollut A-maajoukkueessa mukana, jos olisi uraansa jatkanut.

Miesten A-maajoukkueessa on mukana luonnollisesti Iivo Niskanen, joka on voittanut kultaa kaksissa viimeisissä olympialaisissa. Muut maajoukkueen hiihtäjät ovat Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Verneri Suhonen, Markus Vuorela ja Lauri Vuorinen.

Pekingin olympiakisat järjestetään vuoden 2022 helmikuussa. Hiihtolajien suorituspaikkana on Zhangjiakou Hebein provinssissa.

Suomi on voittanut maastohiihdossa mitaleita neljissä perättäisissä olympialaisissa ja kaksissa viimeisissä olympialaisissa myös kultaa. Pekingin kisoissa maastohiihto on jääkiekon ohella Suomen todennäköisin mitalilaji.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: YLE teki sopimuksen hiihdon MM-kisoista – kaupallinen mediajätti rahastaa välistä

Kommentoi Facebookissa