Ristomatti Hakola ja Krista Pärmäkoski vakuuttavina – ankkurit sinetöivät SM-pariviestin voitot

Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola juhlivat Jämin Jänteen mestaruutta.

Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola juhlivat Jämin Jänteen mestaruutta. (Kuva AOP)

Jämin Jänne ja Ikaalisten Urheilijat sivakoivat pariviestien mestareiksi Vantaalla.

MAASTOHIIHTO Jämin Jänne ja Ikaalisten Urheilijat veivät pariviestien mestaruudet SM-hiihtojen avauspäivänä Vantaan Hakunilassa. Jämin Jänteen kaksikkona hiihtivät Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola, Ikaalisten Urheilijoilla Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski.

Jämin Jänne kirkasti kahden vuoden takaisen SM-hopeansa kullaksi, ja Ojansivu otti samalla ensimmäisen aikuisten sarjan mestaruutensa. Ikaalisten Urheilijoille viestititteli oli ensimmäinen, sillä Krista Pärmäkoski sai tälle kaudelleen ympärilleen joukkueen, josta pariviestiin pariksi tuli Maaret Pajunoja.

– Taktiikkanani oli hiihtää keulassa ja vähän karkuun ja viimeiset kaksi rinkiä hiihdän kovaa. Tour de Skin jälkeen on ollut hyviä päiviä ja huonoja päiviä. Tänään tuntui alkuerästä lähtien hyvä, Krista Pärmäkoski sanoi.

– Viimeisellä osuudella oli kyllä ihan täysi luotto Kristaan, mutta pikkuisen jännitti. Kun hän sai ylämäessä Annen kiinni ja meni ohi, olin aika luottavainen. Itse olen tyytyväinen, pystyin lähtemään fiksusti, maltoin olla ryntäilemättä alussa, Maaret Pajunoja puolestaan iloitsi.

Naisten pariviestin hopealle hiihti Kainuun Hiihtoseura ja pronssille Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Jämin Jänne oli miesten pariviestissä lähes yhtä ylivoimainen, ennen tiukan hopeataiston edukseen kääntänyttä Vantaan Hiihtoseuraa ja Vuokatti Ski Team Kainuuta.

– Ihan kiva oli hiihtää tänään kilpaa. Karsinnassa vähän pelotti, kun oli sellainen olo, että olisi suoraan Alpe Cermisin päältä lähtenyt viivalle, Antti Ojansivu huokaisi.

– Ei me taidettu edes keskustella taktiikasta. Ajattelin, että Antti saa tehdä oman ratkaisun ja minä hoidan loput, Ristomatti Hakola veisteli.

Lauantaina Hakunilassa hiihdetään vapaalla 10 ja 15 kilometrin kilpailut.

  • Lähde Hiihtoliitto

Kommentoi Facebookissa