Ristomatti Hakola ylsi olympiafinaaliin – Suomen mitalisaldo ei saanut vielä jatkoa

Ristomatti Hakola ylsi hienosti sprinttifinaaliin, mutta mitali jäi vielä saavuttamatta.

Ristomatti Hakola ylsi hienosti sprinttifinaaliin, mutta olympiamitali jäi vielä saavuttamatta. (Kuva AOP)

Naisten sprinttikulta meni Ruotsiin, miesten voitto nuorelle norjalaistähdelle.

OLYMPIALAISET Pyeongchangin talviolympiakisoissa olivat tänään vuorossa sekä naisten että miesten perinteisen tyylin maastohiihdon sprinttihiihdot. Suomen mitalitoiveet olivat jälleen korkealla ja lepäsivät erityisesti Krista Pärmäkosken sekä Ristomatti Hakolan harteilla.

Olympialaisten tuore pronssimitalisti Pärmäkoski oli odotetusti suomalaisnaisista vahvin, mutta hänen kisansa päättyi välieriin. Naisten sprinttikultaan kiisi Ruotsin Stina Nilsson, toiseksi tuli norjalainen Maiken Caspersen Falla ja pronssia sai venäläinen OAR:n Julia Belorukova. Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo karsiutuivat puolivälierissä.

– Ihan hyvä fiilis jäi ja kohtuuhyvä päivä. Matkoja on tulossa vielä, loppusijoitukseltaan yhdeksänneksi tullut toiveikas Pärmäkoski kommentoi.

Ristomatti Hakola oli sprinttikarsintojen nopein ja selvitti vakuuttavalla välierävoitolla paikkansa loppukisaan. Seura finaalissa oli kuitenkin kova, mukana olivat muun muassa talven tähtihiihtäjä Norjan Johannes Hösflot Kläbo sekä hallitseva maailmanmestari Lahden MM-kisoista, Italian Federico Pellegrino.

Nuori norjalainen lähti pitämään vauhtia heti loppukilpailun alusta asti ja hiihti lähes ylivoimaiseen voittoon. Näin 21-vuotiaasta Kläbosta tuori nuorin maastohiihdon olympiavoittaja kautta aikojen. Pellegrino kukisti loppusuoran taistelussa ja maalikameran vahvistamana OAR:n venäläisen Aleksander Bolshunovin.

– Aika-ajon voitto ensimmäisissä olympiakisoissa, kyllähän se maistui mutta sillä ei saa edes puolikasta olympiamitalia näissä kisoissa, Ristomatti Hakola totesi ja tunnusti suoraan, että lähtösuoran jälkeen hän ei yksinkertaisesti päässyt enää mihinkään.

Uupunut Hakola hiihti maaliin kuudentena ja finaalin viimeisenä 20 sekuntia voittajalle jääneenä. Iivo Niskanen ja kolaroinut Lauri Vuorinen jäivät puolivälieriin, Martti Jylhä karsiutui Hakolan voittamassa välierässä.

Kommentoi Facebookissa