Ristomatti Hakolasta viikonvaihteen tuplavoittaja – Johanna Matintalo hallitsi naisten sprinttiä

Johanna Matintalo johtaa Suomen Cupin naisten kokonaiskilpailua kolmen osakilpailun jälkeen.

Johanna Matintalo johtaa Suomen Cupin naisten kokonaiskilpailua kolmen osakilpailun jälkeen. (Kuva AOP)

Krista Pärmäkoski jätti sprintin kesken kovan harjoituskautensa johdosta.

MAASTOHIIHTO Jämin Jänteen Ristomatti Hakolan juhlat jatkuivat Rovaniemen Suomen Cupissa myös sunnuntaina, kun hän voitti perinteisen sprintin ennen Anssi Pentsistä ja Joni Mäkeä.

Naisten sprintissä Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo otti selvän voiton, kakkoseksi ylsi Leena Nurmi ja kolmanneksi ensimmäistä kertaa urallaan henkilökohtaisessa Suomen Cupin kilpailussa palkintokorokkeelle noussut Anni Kainulainen.

– Hyvä sprintti, voittaminen on aina mukavaa. Tolppia tulee niin harvoin, näistä pitää aina nauttia. Kaksi voittoa viikonlopussa, ei olisi voinut paremmin mennä. Nautitaan tästä. Rukalla seuraavan kerran jännitetään ja katsotaan, onko miehestä mihinkään, Olokselle suunnannut Hakola viittasi maailmancupiin.

Karsinnan voittanut Pentsinen ja vahvan päivän hiihtänyt Mäki kävivät kamppailua muista sijoista.

Myös Johanna Matintalon avausviikonloppu oli vahva, sillä hän oli edellispäivänä Krista Pärmäkosken jälkeen toinen.

– Yllättävän hyvin. Oma tunne ei ollut niin ihan hyvä mitä kello näytti. Siinä suhteessa olen positiivisesti yllättynyt. Suunnitelmien mukaan on mennyt kaikki, Matintalo sanoi.

Tänään aika-ajoissa toiseksi tullut Krista Pärmäkoski hiihti vain yhden erän ja lopetti kisaamisen sata metriä ennen maalia, eikä siksi selviytynyt jatkoon. Pärmäkoski sanoi tehneensä ratkaisun kovan harjoituskautensa johdosta.

Ristomatti Hakola ja Johanna Matintalo johtavat myös Suomen Cupin kokonaiskilpailua, kun takana on kolme henkilökohtaista osakilpailua. Suomen Cup jatkuu Vantaalla 15.–16. tammikuuta.

  • Lähde Suomen Hiihtoliitto

Lue myös: Krista Pärmäkoski avasi kautensa voitolla – Ristomatti Hakola nujersi Iivo Niskasen

Kommentoi Facebookissa