Roman Eremenkoa ei nähdä Huuhkajissa – toinen pelaaja valitsi Saksan

Roman Eremenko ei ole pelannut Huuhkajissa syksyn 2016 jälkeen

Roman Eremenko ei ole pelannut Huuhkajissa syksyn 2016 jälkeen. (Kuva AOP)

Roman Eremenko ja Malick Thiaw eivät ole Suomen jalkapallomaajoukkueen käytettävissä.

JALKAPALLO Keskikenttäpelaaja Roman Eremenkoa ei ole nähty Suomen jalkapallomaajoukkueessa sen jälkeen, kun hän kärysi syksyllä 2016 kokaiinista Mestareiden liigan ottelun yhteydessä. Eremenkoa ei pelaa Huuhkajissa myöskään maaliskuun lopulla pelattavissa MM-karsintaotteluissa ja tuskin EM-kisoissakaan.

Suomen joukkueen päävalmentajalla Markku Kanervalla ei ole Eremenkon tilanteeseen päivitettävää.

– Luulen, että olen Eremenkosta yhtä epätietoinen kuin tekin. Olen yrittänyt häntä tavoitella. Olisi kiva tietää, mitä hän ajattelee tulevaisuutensa ja etenkin jalkapallon suhteen, Kanerva sanoi Palloliiton tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Kanerva on useaan otteeseen todennut, ettei ole sulkenut Eremenkolta maajoukkueen ovea. Aloitteen Kanerva on siirtänyt Eremenkolle itselleen.

– Jos olisi muutoksia hänen ajatuksiinsa tullut, olisi hän varmasti ottanut yhteyttä, Kanerva arvioi.

Helmikuun lopulla Eremenko kertoi purkaneensa sopimuksensa venäläisseura FK Rostovin kanssa. Tällä hetkellä Eremenko oleskelee Suomessa.

Saksan Bundesliigassa Schalkessa pelaava keskuspuolustaja Malick Thiaw olisi halutessaan voinut pelata Suomen maajoukkueessa ensi viikolla. Thiaw kuitenkin kieltäytyi Suomen edustamisesta valittuaan Saksan maajoukkueen.

Thiawin äiti on suomalainen ja isä senegalilainen. Hän olisi mahtunut varmasti Suomen tai Senegalin maajoukkueeseen, mutta ei valinnut vanhempiensa kotimaita.

Saksassa syntynyttä ja siellä koko uransa pelannutta 19-vuotiasta Thiawia kosiskeltiin edustamaan Saksaa nuorten EM-kisoissa. Sitä tietä portit olisivat hänelle auki Saksan A-maajoukkueeseen, jossa olisi realistisia mahdollisuuksia taistella maailmanmestaruudesta.

Päävalmentaja Kanerva vahvisti Palloliiton tiedotustilaisuudessa halunneensa Thiawin Huuhkajiin.

– Malickin kanssa olin tiiviisti yhteydessä. Saksan passia hän odotti. Saksan liitosta oltiin hänen yhteydessä. Hänelle päätös ei ollut helppo, Kanerva kertoi.

Kanerva painottaa pitävänsä Thiawin ratkaisua ymmärrettävänä.

– Ymmärrän kyllä, että hän halusi pelata U21 EM-turnausta. Toistaiseksi se juttu on taputeltu. Odotetaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Vielä on toki mahdollista, että Thiaw voisi sittenkin pelata Suomen maajoukkueessa. Sääntöjen mukaan pelaaja on lopullisesti valinnut A-maajoukkueensa vasta sitten, kun on pelannut A-maajoukkueessa ensimmäiset minuuttinsa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat valittu MM-karsintoihin – muutama ikävä poissaolo

Kommentoi Facebookissa