Huuhkajat valittu MM-karsintoihin – muutama ikävä poissaolo

Huuhkajat juhlii maalia

Huuhkajat juhlii maalia. (Kuva AOP)

Huuhkajat aloittaa MM-karsinnat Helsingissä 24. maaliskuuta Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Kaikki Suomen parhaat pelaajat eivät pääse otteluun.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat palaa ensi viikolla tauolla aloittaessaan karsinnat Qatarissa 2022 pelattavaan MM-turnaukseen Helsingissä. Vastustajana tyhjällä Olympiastadionilla on keskiviikkona 24. maaliskuuta Bosnia-Hertsegovina.

Sunnuntaina 28. maaliskuuta Huuhkajat kohtaa Kiovassa Ukrainan. Alun perin ottelu oli määrä pelata Lvovissa, mutta koronatilanteen takia pelipaikkaa vaihdettiin.

Maaliskuun maaottelurupeama käsittää vielä 31.3. pelattavan harjoitusottelun Sveitsiä vastaan. Se ottelu pelataan St. Gallenissa.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva totesi saavansa vahvan joukkueen jalkeille, vaikka muutama tärkeä pelaaja joutuu jäämään otteluista sivuun.

– Valitettavasti ollut ongelmia matkassa, mutta saadaan hyvä nippu kasaan, Kanerva sanoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa.

Suomen avauskokoonpanon vakiopelaajista sivussa ovat maalivahti Lukas Hradecky ja laitapuolustaja Jere Uronen. Puolustuksesta ovat poissa Leo ja Sauli Väisänen. Hyökkääjät Fredrik Jensen ja Lassi Lappalainen eivät hekään ole pelikunnossa.

– Hradecky on loukkaantunut. Urosella on korona. Väisäsen veljekset kärsineet loukkaantumisista. Jensen huonoa onnea. Takareisivamma on vaivannut. Lappalaisen olkapää on leikattu. Hän ei ollut valmis vielä tähän tapahtumaan, Kanerva taustoitti.

Uroselta ensimmäinen MM-karsintapeli olisi jäänyt väliin, vaikka hän olisi pelikunnossa ollutkin.

– Uronen olisi pelikiellossa Bosnia-ottelussa joka tapauksessa. Katsotaan, liittyisikö hän myöhemmin ryhmään, mutta epätodennäköistä on, Kanerva sanoi.

Kanerva yritti saada mukaan Schalkessa pelaavaa keskuspuolustajaa Malick Thiawia, jonka äiti on suomalainen. Thiaw valitsi kuitenkin Saksan maajoukkueen.

– Thiaw päätti edustaa Saksaa. Käytiin kovasti keskusteluja, mutta hän teki tällaisen päätöksen. Tietänkään sinettiä asialle ei vielä ole. Kun hän pelaa ensimmäisen A-maaottelunsa, sinetöi A-maajoukkue-edustuksensa, kommentoi Kanerva.

Mukana olevista pelaajista huolestuttaa Tim Sparv. Hän ei ole viime aikoina saanut peliaikaa seurajoukkueessaan AEL Larissassa.

– Totta kai se huolestuttaa. Tim on kunnossa tällä hetkellä. En ole älyttömän huolissani, vaikka on totta kai valitettavaa, ettei hän ole saanut siellä peliaikaa, Kanerva totesi,

Valmistautumisaika Bosnia-otteluun on lyhyt. Joukkue on koossa maanantaina ja peli on jo keskiviikkona.

– Osa pelaajista pelaa sunnuntaina ja meillä on keskiviikkona peli. Erittäin haasteellista neljän kuukauden jälkeen saada peliajatus ja speksit pelaajille, Kanerva sanoi.

Huuhkajat pelaa tänä vuonna ainakin 15 ottelua. Kesäkuussa ohjelmassa on Suomelle historiallinen EM-turnaus ja MM-karsinnat jatkuvat syksyllä.

Ennen EM-kisoja Suomi kohtaa harjoitusotteluissa Ruotsin ja Viron. Ruotsi-ottelun varmistuminen ilahduttaa Kanervaa.

– Ruotsi-peli erittäin suuri merkitys. Pelaajilla sauma antaa viime hetken näyttöjä. Ohjelma on sellainen, mikä oli toiveissakin. Tanska-ottelua Ruotsi-ottelu palvelee aika hyvin, hän sanoi.

EM-kisojen alkulohkossaan Suomi pelaa Tanskaa, Venäjää ja Belgiaa vastaan. Toistaiseksi on epävarmaa, missä ottelut pelataan, vaikka Euroopan jalkapalloliitto UEFA on vakuuttanut pitävänsä 12 isäntäkaupungin formaatistaan kiinni.

MM-karsinnoissa Suomi pelaa syksyllä vielä kuusi ottelua. Bosnia-Hertsegovinan ja Ukrainan lisäksi vastassa ovat Ranska ja Kazakstan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronavirus pakotti Veikkausliigan muutoksiin – kauden aloitusta siirrettiin myöhäisemmäksi

Suomen kokoonpano maaliskuun otteluihin

Jesse Joronen, Brescia Calcio
Niki Mäenpää, Venezia FC
Carljohan Eriksson, Mjällby AIF
Joona Toivio, BK Häcken
Paulus Arajuuri, Pafos FC
Juhani Ojala, Vejle BK
Daniel O’Shaughnessy, HJK
Robert Ivanov, Warta Poznan
Nikolai Alho, MTK Budapest
Albin Granlund, Stal Mielec
Jukka Raitala, Montreal Impact
Nicholas Hämäläinen, Queen’s Park Rangers FC
Juha Pirinen, AS Trencin
Tim Sparv, AEL Larissa
Glen Kamara, Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Joni Kauko, Esbjerg fB
Onni Valakari, Pafos FC
Robin Lod, Minnesota United FC
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Robert Taylor, SK Brann
Teemu Pukki, Norwich City FC
Rasmus Karjalainen, Örebro SK
Joel Pohjanpalo, Bayer 04 Leverkusen
Marcus Forss, Brentford FC

Kommentoi Facebookissa