Rovaniemellä ei paljoa naurata – RoPS pelaa umpisurkeaa jalkapalloa

Rovaniemi on pitkästä talvestaan huolimatta perinteikäs jalkapallokaupunki

Rovaniemi on pitkästä talvestaan huolimatta perinteikäs jalkapallokaupunki. (Kuva AOP)

Rovaniemen Palloseuran kolmen viimeisen ottelun maaliero on 1-12. Uuden valmentajansa Mikko Mannilan komennossa joukkueen peli on entistä surkeampaa.

JALKAPALLO Rovaniemen Palloseuran synkkä meno Veikkausliigassa jatkui maanantaina Turussa pelatussa jumbo-ottelussa. RoPS hävisi TPS:lle tylyin lukemin 1-4.

Santeri Haarala teki TPS:lle hattutempun. Hän osui kahdesti ensimmäisellä jaksolla ja kerran toisella puoliajalla rankkarista. Haaralan lisäksi TPS:lle maalasi Mika Ääritalo.

Matias Tamminen vastasi RoPSin ainoasta maalista. Hän viimeisteli varsinaisen peliajan lopussa. Maalilla ei ollut merkitystä.

Voitolla RoPS olisi pitänyt sarjapaikkamahdollisuuksiaan hengissä. Mitään jakoa rovaniemeläisillä ei kuitenkaan ollut.

TPS jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta eroa RoPSiin on jo kymmenen pistettä. Kaiken lisäksi TPS on pelannut yhden ottelun RoPSia vähemmän.

RoPS on kauden 20 ottelustaan kerännyt vain viisi pistettä. Alkusyksystä RoPS valmentajaa ja nappasi 23. syyskuuta ensimmäisen voittonsa kaadettuaan Hakan 2-0.

Juttuvinkki: Suomi pelasi jalkapallon olympiaturnauksessa 1980, muistelut jääneet vähiin

Kauden toistaiseksi ainoan voittonsa jälkeen RoPS on lasketellut persmäkeä. Kolmessa viimeisessä ottelussaan RoPS on päästänyt jokaisessa neljä maalia. RoPSin maaliero näistä kolmesta ottelusta on käsittämätön 1-12.

Maanantain toisessa ottelussa FC Lahti ja Haka jakoivat pisteet maalittomalla tasapelillä. FC Lahti jatkaa sarjassa kuudentena ja Haka kymmenentenä. Lahdelle tasapeli oli hienoinen pettymys, koska voitto olisi vahvistanut joukkueen otetta viimeisestä loppusarjapaikasta.

Kuusi parasta jatkaa 22 kierroksen jälkeen Veikkausliigassa ylempään loppusarjaan. Sijoille 7-12 päätyneet pelaavat alemman loppusarjan.

Alemmassa loppusarjassa huonommat joukkueet saavat pelata tasaisempia pelejä. Tosin putoamistaistelun osalta tilanne on lässähtänyt, koska RoPS pelaa uuden päävalmentajansa Mikko Mannilan komennossa umpisurkeaa jalkapalloa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK jyräsi Stadin derbyssä – sai myös apuja Hongalta

Kommentoi Facebookissa