HJK jyräsi Stadin derbyssä – sai myös apuja Hongalta

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK nujersi HIFK:n Stadin derbyssä 3-0. KuPSin tappio Hongalle vahvisti HJK:n asemia Veikkausliigan sarjakärjessä.

JALKAPALLO Sunnuntaina pelattu Veikkausliigan kauden toinen Helsingin paikallisottelu eli HIFK:n ja HJK:n välinen Stadin derby päättyi HJK:n selvään voittoon maalein 3-0. Samalla HJK sai revanssin hävittyään syyskuussa pelatun ensimmäisen derbyn HIFK:lle 3-4.

Toisessa derbyssä ensimmäinen puoliaika mentiin maaleitta. Toisella puoliajalla HJK teki kaikki maalinsa 12 minuutin sisään.

Tim Väyrynen teki avausmaalin 73. minuutilla. Vaihdossa aloittanut Väyrynen oli ehtinyt olla siinä vaiheessa kentällä vain reilun minuutin verran.

Kuutisen minuuttia Väyrysen maalin jälkeen pallo vietiin HIFK:n pelaajan käsivirheen seurauksena pilkulle. Ferhan Hasani ampui HJK:n 2-0 -johtoon.

HIFK:lla ei ollut kahden maalin takaa-ajoasemassa enää jakoa taistella pisteistä. Roope Riski teki 85. minuutilla vielä HJK:n kolmannen maalin.

HJK hävisi HIFK:lle syyskuun alussa, mutta on sen jälkeen pelannut kuusi perättäistä tappiotonta ottelua. Derbyssä HJK otti kolmannen perättäisen voittonsa ja vahvisti asemiaan Veikkausliigan kärkipaikalla.

Juttuvinkki: Suomi pelasi jalkapallon olympiaturnauksessa 1980, muistelut jääneet vähiin

Apuja mestaruusjahtiinsa HJK sai sunnuntaina Espoon FC Hongalta, joka voitti Kuopiossa KuPSin 2-0. Sarjataulukossa HJK on toisena olevaa KuPSia nyt kolme pistettä edellä. Molemmat kärkijoukkueet ovat pelanneet 20 ottelua.

Mestaruudesta taistelee myös Turun FC Inter voitettuaan sunnuntaina Tampereella Ilveksen 2-0. Sarjakolmonen Inter on jäänyt HJK:sta seitsemän pistettä.

Kauden toinen Stadin derby saattoi jäädä kauden viimeiseksi. HIFK on sarjassa kahdeksantena, kun kuusi parasta jatkaa 22 kierroksen jälkeen ylempään loppusarjaan. Kuudentena olevasta FC Lahdesta HIFK on jäänyt kolme pistettä.

SJK voitti sunnuntaina Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin 3-2 ja nousi sarjataulukossa seitsemänneksi. SJK on pisteen HIFK:ta edellä.

HIFK:lla on jäljellä runkosarjasta enää kaksi ottelua. FC Lahdella ja SJK:lla on pelaamatta vielä kolme ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Missä lopulta pelataan? – Huuhkajien EM-kisakesälle luvassa muutoksia

Kommentoi Facebookissa