Röyhkeät ulkomaalaiset koruvarkaat harhauttivat myyjää – puhuivat ”venäjää tai sitä muistuttavaa kieltä”

Myymälään saapuneet kaksi miestä anastivat vitriinistä yli 10 kappaletta arvokkaita sormuksia.

Myymälään saapuneet kaksi miestä anastivat vitriinistä yli 10 kappaletta arvokkaita sormuksia. (Kuva Poliisi)

Espoon keskuksessa sijaitsevasta koruliikkeestä anastettiin koruja 16 000 euron arvosta.

KORUVARKAUS Espoon keskuksessa kauppakeskus Entressessä sijaitsevasta koruliikkeestä anastettiin 25.2. noin kello 13 koruja 16 000 euron arvosta. Rikos tehtiin myymälän aukioloaikana neljän henkilön yhteistoiminnan ja myyjän harhauttamisen tuloksena.

Myymälään saapui aluksi kaksi miestä, minkä jälkeen myymälään saapui myös mies ja nainen. Myyjän palvellessa miestä ja naista, aiemmin myymälään saapuneet kaksi miestä anastivat vitriinistä yli 10 kappaletta arvokkaita sormuksia.

Epäiltyjen on kerrottu puhuneen venäjää tai sitä muistuttavaa kieltä. Henkilöiden arvellaan olevan noin 40–65-vuotiaita. Rikospaikalta on kuvattu rikokseen liittyvät henkilöt.

Myyjä palveli miestä ja naista, rikos tehtiin neljän henkilön yhteistoiminnan tuloksena.
Myyjä palveli miestä ja naista, rikos tehtiin neljän henkilön yhteistoiminnan tuloksena. (Kuva Poliisi)

Epäiltyjen henkilöllisyyksistä ei ole tietoa. He ovat ilmeisesti saapuneet ja poistuneet kauppakeskuksen viereistä Siltakatua pitkin. On mahdollista, että auto olisi ollut läheisellä pysäköintialueella tai pysäköintihallissa.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Janne Saari kertoo, että omaisuusrikokset ovat tyypillisesti sarjarikollisuutta.

– Yksittäisten tekijöiden tekemät rikokset ovat varsin samankaltaisia. Tästä syystä myös muiden koruliikkeiden henkilöstöä on tarpeen kehottaa tarkkaavaisuuteen, Saari toteaa.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä varkautena. Poliisi pyytää kansalaishavaintoja epäillyistä sekä heillä mahdollisesti käytössä olleesta autosta. Havainnot voi ilmoittaa poliisilaitoksen vihjepuhelimeen 0295 413 031 tai sähköpostiin vihjeet.espoo(at)poliisi.fi.

Lue myös: Poliisi pysäytti ulkomaalaismiehen satamassa – autoon oli kätketty anastettuja koruja, kelloja ja käteistä

Kommentoi Facebookissa