Ruokainnovaatioiden voittajaksi kruunattiin vahingossa syntynyt pyörykkä – ”Pakkohan niille oli nauraa”

Leivon Leipomoa menestyksekkäästi edustaneet Anssi Räntilä ja Boltsi.

Leivon Leipomoa menestyksekkäästi edustaneet Anssi Räntilä ja Boltsi. (Kuva Dplay)

Sadasta uutuudesta alle kymmenen pääsee vuosittain kauppoihin.

RUOKA Kuin lihapulla, mutta kaurasta ja siemenistä. Leivon Leipomon uutuuspyörykkä Boltsi voitti Suomalainen Menestysresepti -innovaatiokilpailun. Hittituote sai alkunsa, kun yli satavuotias leipomo yritti kehittää uusia siemensämpylöitä.

Tamperelaisessa Leivon Leipomossa oli päätetty kokeilla sämpylöiden leipomista suositun, runsaasti siemeniä sisältävän Jyväjemmari-kuivaleivän idealla. Yllätys oli melkoinen, kun tuhti taikina putkahteli koneista ulos pieninä palleroina.

– Pakkohan niille oli nauraa. Eivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan lihapullilta, Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoo.

Maussa ja rakenteessa oli kuitenkin jotain niin ainutlaatuista, että pallerot otettiin tuotekehittelyyn. Syntyi uudenlainen valmisruoka: tekijänsä mukaan jopa lihapullan veroinen kaura-siemenpyörykkä Boltsi.

Kuluttajille Boltsi tuli tutuksi Suomalainen Menestysresepti -tv-sarjasta, jossa kuusi ruokainnovaatiota kilpaili matkallaan ideasta menestystuotteeksi. Sunnuntain finaalijaksossa tuomaristo julisti voittajaksi Leivon Leipomon Boltsin.

– Boltsi on hieno esimerkki siitä, mitä saadaan aikaiseksi, kun yhdistetään voimia ja osaamista ruokaketjun eri ammattilaisilta tuotekehityksestä markkinointiin, toteaa kilpailun tuomari ja tv-sarjan juontaja Jyrki Sukula.

Boltsi osuu ajan henkeen tarjoamalla vaihtoehdon lihapyöryköille. Sekasyöjiä Boltsissa puhuttelevat lihapullamainen maku, siementen tuoma sopivan purtava suutuntuma ja lisäaineettomuus. Vegaanit arvostavat myös Boltsin soijattomuutta.

Leivon Leipomolla kilpailun voitto on otettu riemulla vastaan.

– Teemme vuosittain noin sata uutuutta, ja alle kymmenen niistä pääsee kauppoihin. Minkään muun tuotteen eteen emme ole tehneet näin valtavasti töitä, ja on todella hienoa saada Boltsi nyt pyörykkähyllyihin koko Suomen maisteltavaksi, Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola iloitsee.

Boltsi on laktoositon, lisäaineeton, runsaskuituinen, soijaton ja vegaaninen pyörykkä, joka sisältää auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä sekä kauraa.

Lue myös: Leipä on kasvisruokaa – monipuolinen viljan käyttö auttaa turvaamaan riittävän ravintoaineiden saannin

Kommentoi Facebookissa