Ruotsi pehmitti Suomen kaikissa maaotteluissa – yleisöä kiinnosti Helsingissä

Kuva Dreamstime

Ruotsi voitti Suomen Helsingin Olympiastadionilla miesten, naisten, tyttöjen sekä poikien yleisurheilumaaotteluissa.

YLEISURHEILU Ruotsi löi Suomelle jauhot suuhun perinteisessä yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Miesten maaottelun Ruotsi voitti pistein 227,5-204,5 ja naisten maaottelun 225,5-205,5. Ruotsi voitti myös tyttöjen ja poikien maaottelun.

Suomelle jäi jossiteltavaa poisjäänneistä. Topi Raitasen, Camilla Richardssonin, Wilma Murron ja Ella Junnilan jääminen maaottelusta pois tietenkin heikensivät Suomen mahdollisuuksia.

Mutta kokonaistaso yleisurheilussa Ruotsilla on yhä Suomea selkeästi parempi. Vaikka Suomi on parantanut tasoaan, kuten menestys Münchenin EM-kisoissa osoittaa, on matka Ruotsin tasolle vielä pitkähkö.

Yhtenä selityksen on, että harrastajamäärät ovat Suomella pienemmät kuin Ruotsissa. Muutamissa lajeissa, kuten esimerkiksi miesten kestävyysmatkoilla tai kiekonheitossa Suomen taso on todella heikko.

Münchenin EM-kisojen mitalit ovat tuoneet yleisurheilun ympärille kuitenkin positiivista pöhinää. Ruotsi-ottelu keräsi viikonvaihteessa Helsingin olympiastadionille yhteensä 44 044 katselijaa.

Lauantaina yleisömäärä Olympiastadionilla oli 24 132. Sunnuntaina katsojia oli 19 912.

– Maaottelu teki väkevän ja onnistuneen paluun uusitulle Olympiastadionille. Tunnelma on ollut erinomainen läpi viikonvaihteen, ja yleisöä on ollut hienosti paikalla. Voi sanoa, että kannatti tulla, toteaa Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtaja Harri Aalto.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen yleisurheilun nälkävuodet ohi – SUL voi paukutella henkseleitään

Kommentoi Facebookissa