Ruotsi vei tehottomia Leijonia Moskovassa

Suomi on jääkiekon miesten hallitseva maailmanmestari

Suomi on jääkiekon miesten hallitseva maailmanmestari. (Kuva AOP)

Ruotsi voitti Leijonat Moskovassa lauantaina maalein 4-1.

JÄÄKIEKKO Suomi taipui Moskovan Euro Hockey Tour -turnauksen toisessa ottelussaan Ruotsille maalein 1-4. Leijonat sortui tehottomuuteen, kun taas Ruotsi hyödynsi suomalaisten virheet armotta.

Ensimmäinen erä oli vielä Suomen hallintaa. Ruotsi kesti tauolle kuitenkin 0-0 -lukemissa.

Toisessa erässä Ruotsi lisäsi vauhtia ja otti kaukalossa isännän otteen.

Leijonien ylivoima ei toiminut, mutta Ruotsi iski heti, kun sai paikkansa. NHL:ssä neljä kautta pelannut Oscar Lindberg laittoi kiekon verkkoon toisessa erässä Tre Kronorin pelatessa ylivoimaa. Suomi pelasi tilanteessa todella huolimattomasti.

Lindberg teki toisessa erässä vielä toisen maalin. Suomalaiset jättivät hänet vapaaksi ja laukauksen laatu oli Suomen maalivahdille Janne Juvoselle liikaa.

Kolmannessa erässä Teemu Turunen kavensi 1-3:een Suomen pelatessa kuudella neljää vastaan. Takaa-ajo kuihtui siihen. Mario Kempe sinetöi 4-1 -loppunumerot tyhjään maaliin.

Juttuvinkki: Epäilijät saivat nenilleen – tuli Leijonien historian pisin mitaliputki

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen harmitteli DPlayn haastattelussa tehottomuutta. Hän kehui Leijonien otteita avauserässä, mutta oli harmissaan, ettei maalinteko onnistunut. Jalonen antoi myös ymmärtää, ettei Leijonat toisessa erässä pelannut tasollaan.

Avausottelussaan torstaina Suomi oli voittanut Tshekin 4-3. Ruotsi oli puolestaan hävinnyt Venäjälle voittolaukauskisan jälkeen 3-4.
Suomi päättää turnausurakkansa sunnuntaina otteluun Venäjää vastaan. Ottelut Moskovassa pelataan tyhjille katsomoille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonilta hieno esitys – vahva Tshekki nurin Moskovassa

Kommentoi Facebookissa