Ruotsin autopalojen epäillyllä yhteys rikollisryhmiin – matkalla Turkkiin mukana kaksi jengiläistä

Autoihin kohdistuneet polttoiskut ovat Ruotsissa tulleet toistuvaksi ja yhä vakavammaksi ongelmaksi.

Autoihin kohdistuneet polttoiskut ovat Ruotsissa tulleet toistuvaksi ja yhä vakavammaksi ongelmaksi. (Kuva AOP)

Expressenin mukaan yksi pääepäillyistä jäi jengiläisten kanssa kiinni rajavalvonnassa.

RUOTSI Poliisitutkinta koskien pääosin eteläisessä Ruotsissa tehtyä lähes 100 auton tuhopolttamista on edennyt. Iskuissa huppupäiset ja mustiin pukeutuneet miehet sytyttivät organisoidusti autoja tuleen ja pakenivat paikalta.

Polttoiskujen toinen pääepäilty – 18-vuotias mies – otettiin jo aikaisemmin kiinni rajavalvonnassa Turkin rajalla. Expressen-lehti kertoo nyt, että epäilty oli lentänyt tiistaina Turkkiin sukulaisensa sekä kahden göteborgilaisen rikollisjengin jäsenen kanssa.

Lehden mukaan kaksi jengiläistä kuuluvat yhteen alueen vaikutusvaltaisimmista rikollisjengeistä. Nyt kiinniotettu 18-vuotias sekä toinen 20-vuotias epäilty ovat osa Västra Frölundassa toimivaa nuorten rikollisten ryhmää, jota kuvaillaan rikollisjengin juoksupojiksi.

Nimeämättömän poliisilähteen mukaan jengit ovat iskujen organisoinnin takana. Poliisi ei ole vahvistanut löytäneensä polttoiskuille vielä mitään tarkkaa motiivia, mutta kertoo rikollisjengin menettäneen hiljattain tullille 100 kiloa kokaiinia Göteborgin satamassa. Syyttäjä Mats Ihlbom arveli alkuviikosta, että teko on suunnattu poliisin toimia vastaan.

Syyttäjä ei kommentoi tehtyä kiinniottoa kuin toteamalla Expressenille, että 18-vuotiaan mukana matkustaneet kolme miestä käännytettiin myös rajalta takaisin, mutta heitä ei epäiltäisi rikoksista.

Varsinkin Etelä-Ruotsin suurten kaupunkien lähiöt ovat pääosin nuorista miehistä koostuvien rikollisjengien reviirejä, joiden hallinnasta ja huumekaupasta käydään väkivaltaista jengisotaa.

Lue myös: Kymmeniä autoja poltettiin organisoiduissa iskuissa – ”Ruotsi on sietänyt tätä aivan liian kauan”

Kommentoi Facebookissa