Ruotsin pääministeri teki Suomeen ensimmäisen ulkomaanmatkansa – tapasi Sanna Marinin ja Sauli Niinistön

Sanna Marin ja Magdalena Andersson keskustelivat maiden kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista EU-asioista. (Kuva Fanni Uusitalo/ Valtioneuvoston kanslia)

Myös Sanna Marin teki pääministerinä ensimmäisen vierailunsa Ruotsiin.

RUOTSI Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson vieraili Suomessa 8. joulukuuta pääministeri Sanna Marinin kutsusta. Pääministeri Andersson tapasi vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Marin ja Andersson keskustelivat maiden kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista EU-asioista. Esimerkiksi EU:n toimet ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ovat tärkeitä sekä Suomelle että Ruotsille.

Pääministerien keskusteluissa olivat esillä myös maiden yhteiset tavoitteet unionin metsäpolitiikan sekä turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisessä. Pääministerit keskustelivat myös muuttoliikkeestä sekä koronapandemiasta unionissa.

Kyseessä on pääministeri Anderssonin ensimmäinen ulkomaanmatka pääministerinä. Suomen ja Ruotsin pääministereillä on tapana tavata toisensa pian nimittämisen jälkeen. Myös pääministeri Marin teki ensimmäisen vierailunsa Ruotsiin.

Lue myös: Sanna Marinin toinen koronatesti oli negatiivinen – pääministeri palaa lähitöihin

Kommentoi Facebookissa