Sanna Marinin toinen koronatesti oli negatiivinen – pääministeri palaa lähitöihin

Pääministeri Sanna Marin sanoo itse, että ei saanut aluksi ohjeistusta välttää kontakteja. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Pääministeri oli ollut juhlimassa yökerhossa, vaikka hänelle oli kerrottu altistumisestaan.

KORONAVIRUS Pääministeri Sanna Marinille maanantaina 6. joulukuuta tehdyn koronatestin tulos on negatiivinen. Marin on ilmoittanut myös aikaisemmin tehdyn testin tuloksen olleen negatiivinen. Pääministeri palaa lähitöihin tiistaina.

Ulkoministeri Pekka Haavisto oli saanut lauantai-iltana positiivisen koronatestituloksen ja sen johdosta valtioneuvosto ilmoitti, että käyttöön oli otettu varotoimenpiteet. Kohu syntyi, kun Seiska paljasti, että pääministeri oli ollut juhlimassa yökerhossa aamuyöhön, vaikka hänelle oli kerrottu Haaviston koronavirustartunnasta ja omasta altistumisestaan.

Marin ja Haavisto olivat olleet perjantaina valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa ja EU-ministerivaliokunnassa. Marin itse sanoo, että on noudattanut vain ohjeita. Näin pääministeri Twitterissä:

”Olen tullut lauantai-iltana informoiduksi ministeri Haaviston koronatartunnasta ja samalla saanut arvion, ettei erityistoimille ole tarvetta. Tässä yhteydessä en saanut ohjeistusta välttää kontakteja.”

Tiedon ulkoministerin koronatartunnasta kertoi pääministerille lauantaina kello 19.20 hänen valtiosihteerinsä Henrik Haapajärvi. Noin kello 20 valtioneuvoston turvallisuusyksikkö lähetti tekstiviestin, jossa Haaviston kanssa kontaktissa olleita kehotettiin välttämään muita kontakteja.

”Turvallisuusjohtajan antama ohjeistus valtioneuvostoa koskevista varotoimenpiteistä tavoitti minut vasta sunnuntaina, jolloin olen välittömästi alkanut noudattaa niitä ja heti varannut myös ensimmäisen koronatestiajan.”

Marinilla ei ollut mukanaan valtioneuvoston matkapuhelinta. Ministerin käsikirjan mukaan virkapuhelin on kuitenkin pidettävä aina mukana.

”Valtioneuvoston tilannekeskus lähettää ilmoitukset, kutsut ja hälytykset ministerien ja virkamiesjohdon virkamatkapuhelimeen. Virkamatkapuhelin on pidettävä mukana ja käyttövalmiudessa.”

Lue myös: Pekka Haavisto on saanut positiivisen tuloksen koronatestistä – ulkoministeri on oireeton

Kommentoi Facebookissa