Sää kylmenee ja pohjoisessa voi tulla lunta – mustaan jäähän kannattaa varautua myös etelässä

Öisin lämpötila on alimmillaan pakkasasteissa, huurtuneet tuulilasit on syytä puhdistaa hyvin ennen lähtöä liikenteeseen.

Öisin lämpötila on alimmillaan pakkasasteissa, huurtuneet tuulilasit on syytä puhdistaa hyvin ennen lähtöä liikenteeseen. (Kuva Fotolia)

Mustaa jäätä voi esiintyä paikoin jo ensi yönä länsirannikon läheisyydessä.

SÄÄTILA Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan pohjoisesta virtaa Suomeen vuodenaikaan nähden kylmää ilmaa ja yöpakkaset yleistyvät.

Sää on pääosin poutaista ja osin selkeääkin, mutta perjantain vastaisena yönä lunta tai räntää sataa paikoin Länsi-Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lisäksi vähäisiä lumi- tai räntäsateita voi esiintyä maan etelä- ja keskiosassa lähinnä sunnuntaina. Myös alkuviikolla voi etelärannikolla esiintyä vielä vesi- tai lumikuuroja.

– Ajokeli voi heikentyä lumisateista ja märkien tienpintojen jäätymisestä johtuen. Petollisempaa liukkautta, eli mustaa jäätä, esiintyy paikoin öisin ja aamuisin lähinnä vesistöjen äärellä länsi- ja etelärannikolla sekä Järvi-Suomessa, sanoo Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Henri Nyman.

Päivisin lämpötila jää viikonloppuna Lapissa jo paikoin pakkasen puolelle ja etelässäkin alle +5 asteen. Öisin lämpötila on alimmillaan etelässä -5 asteen ja Lapissa -10 asteen vaiheilla.

Kylmä sääjakso näyttäisi kestävän ensi viikon puoliväliin, jonka jälkeen sää mahdollisesti lauhtuu.

Kommentoi Facebookissa