Sääprofeetan ennustus osui uskomattomasti nappiin – ja nyt jännitetään juhannuksen säätä!

Vanhan kansan sääprofeettana tunnettu Yrjö Nieminen, 86, sanoo käyttävänsä säiden ennustamisessa hyödykseen luonnon eri elementtejä.

Vanhan kansan sääprofeettana tunnettu Yrjö Nieminen, 86, sanoo käyttävänsä säiden ennustamisessa hyödykseen luonnon eri elementtejä. (Kuva Anne Anttila)

Yrjö Nieminen ennustaa juhannukselle pilvetöntä taivasta ja jopa hellelukemia.

SÄÄTILA Vanhan kansan säätietäjä, Yrjö Nieminen Kauhajoelta ennusti lukijoillemme huhtikuussa, minkälaisen kesäsään tulemme saamaan. Joku otti ennustuksen viihteenä ja huumorina, mutta muutama lukija jostain syystä jopa suuttui säiden povaamisesta.

Hämmästys on kuitenkin ollut suuri, ja sääprofeetan sääennustukset on nyt jaettu sosiaalisessa mediassa jo yli 5 000 lukijan toimesta. Yrjö Nieminen on nimittäin onnistunut ennustuksissaan nappiin.

Vappumarssit Nieminen kertoi talsittavan koleissa olosuhteissa, ja näin myös kävi. Poutajakson alkamiselle sääprofeetta rohkeni antaa jopa täsmällisen päivän, joka oli toukokuun 6. päivä. Ja minkälainen säätila oli silloin, kaikkien sateisten ja koleiden päivien jälkeen?

Ilmatieteen laitoksen mukaan Lahdessa mitattiin ennätykselliset 21,4 astetta, Mikkelissä 20,8 astetta, Jyväskylässä 20,7 astetta ja Alajärvellä sekä Tampereellakin yllettiin 20,5 asteeseen!

Eikä tässä vielä kaikki. Yrjö Nieminen kertoo poutajakson jatkuvan peräti kaksi viikkoa, ja siltä tosiaan nyt näyttää. Lämpimästä säästä tulee saamaan osansa myös aivan pohjoisin Suomi, jonne lämpöaalto saapuu hieman muuta Suomea myöhäisemmin.

Tuleva kesä on Niemisen mukaan kaiken kaikkiaan kuitenkin sateinen, taivaalta tulee vettä ja paljon. Juhannusta vietettäisiin silti taas aivan upeassa säässä. Sitten säätyyppi jälleen muuttuu sateiseksi, kunnes heinäkuun 18. päivänä tapahtuu Kauhajoen säämiehen mukaan täyskäännös ja tällä kertaa parempaan suuntaan.

Silloin nimittäin alkaa kesän pisimpiin kuuluva lämmin jakso!

Lue myös: Sääprofeetta lupaa: ”Juhannusmakkarat grillataan helteessä – muuten kesä kuljetaan kumisaappaissa”

Kommentoi Facebookissa