Sadan kilometrin tuntinopeutta tahallaan päin poliisimaijaa – kuljettaja luuli vastaantulevaksi kuorma-autoksi

Suoritetussa esitutkinnassa on varmistunut henkilöauton kuljettajan pyrkineen ohjaamaan kuljettamansa auton vastaantulevan auton keulaan tahallisesti.

Suoritetussa esitutkinnassa on varmistunut henkilöauton kuljettajan pyrkineen ohjaamaan kuljettamansa auton vastaantulevan auton keulaan tahallisesti. (Kuva Fotolia)

Henkilöauto oli otettu aikaisemmin yöllä luvattomasti käyttöön, kuljettajalla oli myös ajokiellossa.

RIKOS Poliisi tiedotti aamulla, kuinka henkilöauton kuljettajan epäillään törmänneen tahallisesti vastaantulevaan poliisin pakettiautoon, joka oli menossa tehtävälle. Törmäys tapahtui Kiteellä VT 6:lla varhain sunnuntaiaamusta.

Poliisiauton kuljettaja onnistui osittain välttämään vakavimman törmäyksen mutta väistämisen seurauksena poliisiauto suistui tieltä. Poliisiautossa ei ollut hälytyslaitteet eikä kylttivalo toiminnassa, joten törmäys poliisiautoon oli sattumanvaraista.

Suoritetussa esitutkinnassa on varmistunut henkilöauton kuljettajan pyrkineen ohjaamaan kuljettamansa auton vastaantulevan auton keulaan tahallisesti. Kuljettaja oli luullut vastaantulevaa autoa kuorma-autoksi. Henkilöauton kuljettajan oman arvion mukaan hänellä oli nopeutta törmäyshetkellä noin 100 km/h.

Törmäyksessä pahoin vaurioitunut henkilöauto oli otettu aikaisemmin yöllä luvattomasti käyttöön. Henkilöauton kuljettajalla oli myös ajokiellossa.

Vakavasta törmäyksestä huolimatta osallisille ei tullut vakavia henkilövahinkoja. Henkilöauton kuljettaja loukkautui siten, että hänet kuljetettiin kuitenkin sairaalaan. Kuljettaja on noin 36-vuotias mieshenkilö. Hän on edelleen sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole todettu hengenvaarallisia vammoja.

Törmäyksen voimasta poliisin käytössä ollut tunnuksellinen pakettiauto kaatui kyljelleen ja liukui jonkin matkaa, jonka jälkeen se ponnahti takaisin renkailleen ja jäi pientareelle. Auto pysähtyi noin 50 metrin etäisyydelle törmäyspaikasta. Henkilöauto pysähtyi törmäyspaikasta noin 100 m päähän kaiteeseen.

Molemmat poliisihenkilöt ovat jo päässeet pois sairaalahoidosta. Poliisi tiedottaa jatkossa asiasta tarvittaessa. Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kahtena tapon yrityksenä.

Kommentoi Facebookissa