Sähköpotkulaudoilla liikkuneet alle 15-vuotiaat pojat löivät ihmisiä – ”Pojat halusivat härnätä”

Helsingin poliisi sai runsaasti rikosilmoituksia sähköpotkulaudoilla liikkuneista pojista.

Helsingin poliisi sai runsaasti rikosilmoituksia sähköpotkulaudoilla liikkuneista pojista. (Kuvituskuva AOP)

Poliisi on selvittänyt sähköpotkulautahäiriköinnit Töölönlahden ympäristössä.

HÄIRIKÖINTI Sosiaalisessa mediassa ja mediassa herättivät toukokuun alussa keskustelua häiriköimistapaukset, joissa sähköpotkulaudalla liikkuvat pojat löivät ihmisiä ainakin Töölönlahden lähettyvillä. Helsingin poliisi sai runsaasti rikosilmoituksia aiheesta.

Esitutkinnassa tekijöiksi selvisi kolme alle 15-vuotiasta poikaa. Alle 15-vuotias ei ole lain mukaan rikosoikeudellisessa rangaistusvastuussa teostaan, jonka vuoksi tutkinnassa on ollut kyse esitutkintalain mukaisesta rikollisen teon tutkinnasta.

– Esitutkinnassa tekojen motiiviksi selvisi se, että pojat halusivat härnätä ihmisiä ja saada heidät suuttumaan. Motiivi ei siis ollut seksuaalinen. He olivat kuulusteluissa hyvin pahoillaan teoistaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Asianomistajina oli 14 aikuista henkilöä. Poliisi on kuullut kaikkia kolme poikaa poliisilaitoksella ja huoltajat sekä lastensuojelu ovat tietoisia tapahtuneesta. Poliisi tulee päättämään esitutkinnan.

Vastaavissa tapauksissa poliisi ohjeistaa edelleen soittamaan mahdollisimman pian hätänumeroon, ottamaan epäiltyjen tuntomerkit ylös ja tekemään rikosilmoituksen.

Lue myös: Sähköpotkulaudoilla ajellaan öisin päihtyneenä – poliisi sakottaa jalkakäytävällä ajamisesta

Kommentoi Facebookissa