Sähkötuen kuukausittainen tukikatto on 700 euroa – omavastuu 100 euroa kuukaudessa

Sähkötuen kokonaismäärä on alustavan arvion mukaan enintään noin 400 miljoonaa euroa. (Kuvituskuva Fotolia)

Hallitus linjasi lisätoimista kansalaisten sähkölaskujen tukemiseen.

SÄHKÖTUKI Hallituksen sähkötyöryhmän päätösehdotus on valmistunut. Hallitus linjasi lisätoimista, joilla tuetaan kansalaisia talven suurissa sähkölaskuissa ja päätti tuesta, joka hyvitetään kansalaisten talvikuukausien laskuissa.

Tuen kokonaismäärä on alustavan arvion mukaan enintään noin 400 miljoonaa euroa. Tuki maksetaan kokonaissummana siten, että se on tarkoitettu helpottamaan neljän talvikuukauden sähkölaskujen maksamista ja sen laskentaperusteena käytetään marras-joulukuun toteutunutta kulutusta.

Laskennallinen kuukausittainen korvausprosentti tarkentuu jatkovalmistelussa, kuukausittainen tukikatto on 700 euroa. Laskennallinen kuukausittainen omavastuu on puolestaan 100 euroa kuukaudessa. Valmistelun kuluessa arvioidaan, miten tuki voidaan eri tilanteissa kohdentaa mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla.

Hallitus valmistelee kiireellisesti maksuaikajoustoja koskevan lainsäädännön sekä kuluttajille että yrityksille sekä joustoon ja säästöön kannustavan sähkön hintakaton alkuvuonna 2023. Hallitus valmistelee lisäksi maataloudelle erillisen tuen helpottamaan muun muassa kohonneita sähkökustannuksia.

Lue myös: Suomalaisten enemmistö odottaa lupia lisäydinvoimalle – ”Kaikki, jotka täyttävät lupaehdot”

Kommentoi Facebookissa