SaiPan tilanne on todella synkkä

SaiPa on Lappeenrannan ylpeys (Kuva: Liiga)

Ilves murjoi sarjajumbo SaiPan maalein 5-0. SaiPan valmentaja totesi, että jäällä oli vain yksi joukkue.

JÄÄKIEKKO Ilves antoi SaiPalle karun jääkiekon oppitunnin keskiviikkona SM-liigassa. Ilves voitti Tampereella pelatun ottelun maalein 5-0.

Täydellistä jääkiekkopeliä ei pysty pelaamaan, mutta keskiviikkona Ilves oli ainakin lähelle sitä. Ilves oli koko illan SaiPaa edellä.

– Oltiin kyllä. Ensimmäiset 20 minuuttia mentiin kyllä aika kaasu pohjassa ja tila ja aika otettiin pois vastustajalta. Olimme myös tehokkaita, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen iloitsi.

Ilveksen kaasu ei ollut loppuun saakka pohjassa, mutta ei sen tarvinnutkaan olla. Tarvittava oli jo tehty.

– Sitten mentiin vähän rauhallisemmin tuo loppupätkä. Kuitenkin sillä tavalla ammattimaisesti ja oikeita asioita tehden. Hyvä esitys, Pennanen kiitteli omiaan.

SaiPan leirissä tunnelma oli synkkä.

– Eipä siellä ollut kuin yksi joukkue. Pelin alku oli heiltä oli hyvin vahva. Yritettiin siihen kyllä valmistautua ja tiedettiin, minkälainen kotijoukkue on vastassa, mutta silti ei kyllä pystytty vastaamaan millään tavalla, SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen harmitteli.

Hämäläinen otti tappiota myös omaan piikkiinsä. SaiPa ei ollut illan haasteisiin ollenkaan valmis.

– Se tietysti ihmetyttää, että asioista on puhuttu, mutta ei olla edes siellä päin kartalla. Täytyy ottaa myös omaan piikkiin sitä, Hämäläinen tuskaili.

– Se on asia, mistä meidän pitää keskustella, mutta kotijoukkue oli vahva ja täynnä hyviä pelaajia. Se on ehkä meille se opetus, mikä se ero tällä hetkellä on, hän jatkoi.

Ilves nousi sarjassa toiseksi ja on nyt tasapisteissä Tapparan kanssa. Tappara on toki pelannut yhden ottelun vähemmän. SaiPa jatkaa viimeisenä.

Lahden Pelicans on ollut tämän kauden sensaatioita SM-liigassa, mutta viime aikoina lahtelaisilla ei ole kulkenut. Pelicans kärsi keskiviikkona nolon tappion, kun pohjakerroksen Vaasan Sport kuritti sitä 5-2-lukemin.

Pelicans on hävinnyt nyt jo kolme ottelua putkeen ja viidestä edellisestä ottelustaan se on voittanut vain yhden. Samalla se on pudonnut sarjassa kärjen tuntumasta jo viidenneksi.

Sport on tällä hetkellä puolestaan kuuma. Se on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja on noussut sijalle 12.

TPS osoittaa vaihteeksi piristymisen merkkejä. Keskiviikkona TPS otti kolmannen voittonsa putkeen, kun se kaatoi HPK:n 2-1 voittomaalikilpailun päätteeksi.

TPS on sarjassa neljäntenä. HPK on sijalla 11.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Jokereiden sekoilu puhuttaa – keulahahmona Harry Harkimon vanha yhteistyökumppani

Kommentoi Facebookissa