Jokereiden sekoilu puhuttaa – keulahahmona Harry Harkimon vanha yhteistyökumppani

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereiden keulahahmo Jarmo Koskinen on toiminut jalkapalloseura FC Jokereiden sekä jääkiekkoseura Espoo Bluesin johtotehtävissä. Kummankin seuran taru sai tylyn päätöksen.

JÄÄKIEKKO Farssimaisesti edennyt Jokereiden Mestis-projekti hämmentää. Jokereilla ei ollut tiistaina hakemusta, jonka Jääkiekkoliiton liittovaltuusto olisi voinut hyväksyä, mutta Team Jokerit Oy:n keulahahmo Jarmo Koskinen ilmoittaa, että hakemusta täydennetään vielä.

Kiekkolegenda Teemu Selänne raivosi Jokereista tiistaina Twitterissä.

– ”Sekoilua”on juuri se oikea sana. Arvokas, yksi Suomen hienoimmista urheilu brändeistä on tällä hetkellä kansallinen urheiluhäpeä… kommentoi Selänne Twitterissä

Selänne itse oli viime kesänä toisen Jokerit-hankkeen Naurava Narri Oy:n taustalla. Harkimoiden voimalla pyörivä Team Jokerit Oy vei taistelussa pelastusprojektista kuitenkin voiton, koska Jokereiden KHL-marionettina toimineelle Jari Kurrille piti maksaa kipurahoja.

Selänteen suuttumuksen ymmärtää. Hänellä oli yhteistyökumppaniensa kanssa tiettävästi pätevä hanke Jokereiden pelastamiseksi.

Aika näyttää, pääseekö Jokerit Mestikseen. Mikäli pääsee, tulee Jarmo Koskisesta todennäköisesti seuraorganisaation taustayhtiön toimitusjohtaja.

Koskinen pelasi Jokereissa 1980-luvulla ja voitti 1983 SM-hopeaa. 1990-luvulla hän pääsi mukaan Harry Harkimon bisneksiin. Hän toimi 1997-2000 Jokereiden liigajoukkueen ja Hartwall-areenan myyntipäällikkönä.

Vuosituhannen taitteessa Harkimo lanseerasi FC Jokerit-jalkapallojoukkueen, josta lopulta tuli koominen luku suomalaista futishistoriaa. Koskinen siirtyi 2000 FC Jokereiden johtoon ja hieman myöhemmin Töölön Stadionin johtoon.

FC Jokereiden bisnesmalli oli täysin epärealistinen ja muutenkin surkeasti hoidettu, mitä itse jalkapalloseuraan tulee. Vuonna 2004 Harkimo myi rajusti tappiollisen seuransa HJK:lle.

Kun Harkimo luopui futis-Jokereista, ajautui Koskinen Harkimon kanssa eri teille, ja siirtyi 2007 SM-liigan yhteysjohtajaksi. Siinä hommassa hän toimi kahdeksan vuotta ja oli siis vastapuolella, kun Harkimo kovien riitojen kera siirsi Jokerit 2013-2014 KHL:ään.

Urheilun parissa Koskinen toimi vielä 2015-2016 SM-liigaseura Espoo Bluesin toimitusjohtajana. Se oli Bluesin hautajaiskausi. Seura ajautui keväällä 2016 konkurssiin ja Koskisen voi todeta epäonnistuneen tässä projektissa pahasti.

Nyt arvuutellaan, miten paljon Hjallis Harkimo vaikuttaa nyky-Jokereissa Koskisen taustalla. Hjallis on kiistänyt olevansa missään roolissa Jokerit-projektissa, mutta ”luotettavat pikkulinnut” ovat visertäneet muuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden kummallisille käänteille jatkoa – ei halunnut hakemustaan käsittelyyn

Kommentoi Facebookissa