Poliisi takavarikoi satoja pulloja väärennettyä Koskenkorva-viinaa – väärennetyn pullon tunnistaa harmaasta korkista

Vasemmalla väärennetty Koskenkorva-pullo kuvattuna edestä ja takaa, oikealla aito Koskenkorva. (Kuvat Poliisi ja Anora Group)

Väärennettyä Koskenkorva-viinaa epäillään levitetyn ainakin Keski-Suomen alueella.

TUOTEVÄÄRENNÖS Poliisi on takavarikoinut useita satoja pulloja väärennettyä Koskenkorva-viinaa, jota epäillään levitetyn laittomasti. Pullojen sisällön turvallisuudesta ei ole varmuutta.

Rikosepäilyn jäljille päästiin, kun Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartio löysi Keski-Suomessa pysäyttämästään ajoneuvosta suuren erän Koskenkorva-viinapulloja. Pullot osoittautuivat tutkimuksissa väärennetyiksi. Pullojen sisältämän alkoholin todettiin sisältävän epäpuhtauksia, minkä vuoksi tuotteen turvallisuudesta ei voida olla varmoja. Asiaa tutkitaan törkeänä alkoholirikoksena Sisä-Suomen poliisilaitoksella ja teollisoikeusrikoksena Keskusrikospoliisissa.

Väärennettyjä pulloja ei ole ollut myynnissä esimerkiksi Alkon myymälöissä, vaan niitä epäillään kaupattavan laittomasti. Poliisi epäilee, että katukauppaan ja muuhun laittomaan levitykseen on päätynyt jo useita satoja pulloja. Pulloja on voitu levittää eri puolilla Suomea.

– Väärennettyä Koskenkorva-viinaa epäillään levitetyn ainakin Keski-Suomen alueella, josta pulloja on takavarikoitu pysäytetyn ajoneuvon lisäksi toisestakin paikasta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Väärennetyt tuotteet jäljittelevät ulkonäöltään PET-muovisia 50 senttilitran Koskenkorva Viina -pulloja. Poliisin tiedossa olevat, laittomaan levitykseen päätyneet väärennetyt pullot tunnistaa seuraavista asioista:

  • hopeanharmaa korkki
  • etiketissä ei ole panttimerkintöjä.

Aidot Koskenkorva-viinapullot tunnistaa muun muassa näistä yksityiskohdista:

  • PET-muovisessa pullossa on beigen värinen korkki
  • pullon pohjassa lukee ”Altia”
  • Suomessa myytävissä Koskenkorva-tuotteissa on panttimerkinnät.

– Tuoteväärennöksissä on riskitekijöitä, koska tuotteen sisältö on suurella todennäköisyydellä jotain muuta kuin mitä etiketissä lukee. Tässäkään tapauksessa ei voida olla varmoja siitä, että väärennettyjen pullojen sisältö olisi turvallista juotavaksi. Alkoholin ostaminen pimeiltä markkinoilta on aina riski, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Rekola Keskusrikospoliisista.

Sisä-Suomen poliisilaitos ottaa vastaan vihjeitä liittyen väärennettyjen Koskenkorva-viinapullojen levittämiseen. Vihjeet pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Viestin otsikoksi pyydetään kirjoittamaan ”Koskenkorva”.

Lue myös: Suomalaisomisteinen viinitila ei saanut syytettä – ”Alkoholin etämyynti ei ole koskaan ollut kiellettyä”

Kommentoi Facebookissa