Jokereiden kummallisille käänteille jatkoa – ei halunnut hakemustaan käsittelyyn

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit haluaa täydentää hakemustaan Mestikseen. Siksi hakemusta ei tiistaina Jääkiekkoliitossa käsitelty, vaikka näin oli suunniteltu.

JÄÄKIEKKO Jääkiekkoliitto tiedotti tiistaina, että sen liittohallituksen asialistalla tiistaina ollutta Team Jokerit Oy:n sarjapaikkahakemusta Mestikseen ei käsitelty. Team Jokerit Oy pyysi itse, ettei hakemusta käsiteltäisi.

– Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta. Tämä Jokereiden pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä, liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela kommentoi tiedotteessa.

Sarjapaikkoja myönnettäessä tilannetta tarkastellaan suhteessa lisenssiehtoihin, jolloin keskeisessä roolissa ovat hakijan omistajuus, rahoitus ja toiminnan järjestelyt kuten peli- ja harjoittelupaikka. Näiden asioiden pitää olla varsin pitkällä jo sarjapaikkoja myönnettäessä.

Tiistain tapahtumat eivät tarkoita, etteikö Jokerit voisi pelata ensi kaudella Mestiksessä. Liittohallitus saanee Team Jokerit Oy:ltä helmikuussa täydennetyn hakemuksen.

Myös Team Jokerit Oy itse julkaisi tiedotteen.

– Suomen Jääkiekkoliiton liittohallitus on jättänyt Jokereiden pyynnöstä Team Jokerit Oy:n (Jokerit) sarjapaikkahakemuksen pöydälle. Jokerit pyysi asian pöytäämistä perustuen hakemuksesta saatuihin lisäselvityspyyntöihin. Lisäselvityspyynnöt koskevat hakemuksessa esitettyjen asioiden yksityiskohtaisempaa selvitystä ja niissä mennään liiton aikataulun mukaan, Team Jokerit kertoo tiedotteessaan.

Team Jokerit Oy perusteli päätöstään sillä, että se haluaa varmistaa, että hakemus menee myöhemmin varmasti läpi.

– Hyväksymme päätöksen positiivisin mielin. Sen tuoman lisäajan myötä saamme konkretisoitua kokonaisuuden, jolla voimme siirtyä jatkossa seuraavaan lisenssimenettelyyn, Team Jokerit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Koskinen sanoo.

Jokerit lisäsi myös, ettei se aio kommentoida tässä vaiheessa asiaa enempää.

Lisenssihakemusten määräaika kaudelle 2023-2024 on 31. maaliskuuta. Tätä ennen lisenssiä hakevalla taholla on oltava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.

Jokereiden tapauksessa puhuttaa eniten salamyhkäisyys. Joel Harkimo on Team Jokerit Oy:n taustalla, mutta Joelin isä Harry Harkimo on kiistänyt olleensa missään roolissa Jokereiden paluuprojektin kanssa, vaikka hänen on luotettavien lähteiden perusteella tiedetty toimineen taustalla.

Harkimot ovat suomalaiselle jääkiekolle punainen vaate. Jokereiden siirtyminen 2014 KHL-liigaan kaikkine suhmurointeineen herättää yhä raivoa.

Jokereilla ei myöskään ole kotihallia. Entinen Hartwall-areena on yhä venäläisomistuksessa, eikä kauppoja ole syntynyt. Venäjälle asetetut pakotteet hankaloittavat kaupantekoa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen johti seuransa tärkeään voittoon

Kommentoi Facebookissa