Ville Peltonen nosti HIFK:n synkkyydestä hurjaan putkeen

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana (Kuva: Liiga)

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

HIFK voitti Ässät 3-0 ja kasvatti pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

JÄÄKIEKKO HIFK jyrää SM-liigassa jo 10 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Noista 10 ottelusta suurin osa on vielä voittoja.

HIFK antoi tiistaina päävalmentajalleen Ville Peltoselle upean juhlaottelun, kun kotijoukkue kaatoi Ässät 3-0. Ottelu oli Peltoselle 100. SM-liigassa päävalmentajana.

– Me päästiin tänään hyvin tähän hetkeen kiinni. Kun kiekko putosi jäähän 18.30, niin silloin meillä peli lähti käyntiin ja olimme ensimmäisessä erässä juuri sitä, mitä me haluamme täällä kotona ollakin, Peltonen iloitsi.

HIFK teki jo avauserään kaksi maalia, eikä luopunut missään vaiheessa johtoasemastaan.

– Loimme paljon momemtumia ja painetta ja pidimme pelin virtauksen hyvin meillä, Peltonen jatkoi.

Toisessa erässä HIFK:n tekemisen laatu laski ja Ässät nousi vielä peliin mukaan.

– Sitten täytyy sanoa se, että se massu tuli aika nopeasti täyteenkin. Se toka erä oli sitten ihan jotain muuta. Tiesimme, että Ässät tulee kampeamaan tähän peliin mukaan ja se heidän taisteluhenki löytyy sieltä. Me ei pystytty siihen vastaamaan viisaudella yhtään. Siinä oli kiekonmenetyksiä ja väärällä puolella olemista koko ajan, Peltonen harmitteli.

Kokonaisuuteen Peltonen oli kuitenkin ihan tyytyväinen ja tulos oli IFK:lle jälleen hyvä.

– Puolustimme kuitenkin hyvin ja saimme tukea kannustusta. Meininki oli hallissa hyvä. Kaikkein pahimmissa paikoissa puolustimme keskustan hyvin ja Tapsa (Roope Taponen) oli todella vakuuttava tänään, Peltonen luetteli voiton avaimia.

Ässät oli ennen HIFK-ottelua voittanut neljä ottelua putkeen. Voittoputkelle tuli Helsingissä kuitenkin tyly stoppi, kun HIFK voitti tylysti 3-0.

– Nyt on kyllä kova pettymys, Ässien päävalmentaja Karri Kivi aloitti.

– Ei saatu millään esitystä sellaiseksi, että olisimme jotain ansainneet, Kivi jatkoi.

Kiveä harmitti myös HIFK:n avausmaali. Se oli hänen mielestään selvä paitsio.

– Toki se ensimmäinen maali kuvasti jotenkin meidän päivää. Metrin paitsio ja oma pelaaja tuli väärään aikaan vaihtoon. Tosi nopea maali siihen ja oikeastaan koko ajan oltiin sitten sillä rajalla, että saadaanko peli käyntiin vai ei, Kivi harmitteli.

Vastaus oli se, ettei Ässät saanut omaa peliään kunnolla käyntiin missään kohtaa. Toki toisessa erässä Ässät esiintyi ihan mallikkaasti.

– Ei kyllä saatu missään vaiheessa IFK:ta haastettua tänään, hän vielä lisäsi.

Kärpät yllätti kärkijoukkue Rauman Lukon 3-2-lukemin. Lukko johtaa edelleen sarjaa varsin selvästi, vaikka onkin hävinnyt kaksi ottelua nyt putkeen. Kärpät on nyt sijalla seitsemän.

Lahden kärkiottelussa Tappara murjoi Pelicansin pahasti ja voitti murskaluvuin 5-0. Kristian Tanus teki Tapparalle kaksi maalia ja kokenut Kristian Kuusela tehot 1+1. Veli-Matti Savinainen syötti kaksi osumaa.

Tappara on sarjassa toisena. Pelicans on sijalla neljä.

Mikkelissä HPK otti todella arvokkaan voiton, kun se kaatoi Jukurit 3-1. HPK jatkaa sijalla 11 ja Jukurit sijalla 10.

Turussa TPS otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun JYP kaatui lukemin 3-1. TPS on viidentenä. JYP taapertaa viimeistä edellisenä.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Jokereiden kummallisille käänteille jatkoa – ei halunnut hakemustaan käsittelyyn

Kommentoi Facebookissa