Lauri Markkanen johti seuransa tärkeään voittoon

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen oli ottelun paras pistemies Utah Jazzin vakuuttavassa kotivoitossa.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Utah Jazz otti maanantaina kotonaan Salt Lake Cityssa vakuuttavan kotivoiton Charlotte Hornetsista NBA:ssa koriluvuin 120-102. Markkanen keräsi ottelussa 25 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan.

Päätösneljänneksellä Utah Jazz oli parhaimmillaan jo 27 pisteen karkumatkalla. Hornets sai lopussa kaunisteltua tappiolukemiaan.
Markkanen oli ottelun paras pistemies. Peliaikaa hän sai 32 minuuttia.

Markkanen osui pelitilanneheittonsa 8/14, joista kolmoset 4/8. Kuudesta vapaaheitostaan hän upotti viisi vapaaheittonsa 5/6. Lisäksi Markkaselle merkittiin kaksi syöttöä sekä yksi riisto ja torjunta.

Jazz on läntisen konferenssin kahdeksannella sijalla 25 voitolla ja 25 tappiolla. Hornets taas on itäisessä konferenssissa vasta sijalla 14 voitettuaan vain 13 kertaa ja hävittyään peräti 35 ottelua.

Jazz ottikin Hornetsista pakkovoiton pudotuspelitaiston kannalta. Konferenssin kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7-10 päätyneet joukkueet pelaavat karsinnat.

Jazz oli alkukaudella konferenssinsa kärkisijoilla, mutta sen jälkeen on tapahtunut odotettu pudotus. Joka tapauksessa seura on pelannut paljon paremmin kuin kauden ennakkoarvioissa analysoitiin.

Markkasen panosta vahvassa menestyksessä ei voi vähätellä. Vastaava ilmiö oli nähtävissä syyskuussa pelatussa EM-turnauksessa, jossa Markkasen tähdittämä Suomi eteni peräti puolivälieriin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien tähdillä kulkee nyt lupaavammin

Kommentoi Facebookissa