Sairaanhoitaja anasti omaan käyttöönsä huomattavan määrän lääkeaineita – potilasturvallisuus vaarantui

Anastustoiminta aiheutti vääriä kirjauksia potilaiden tietoihin, minkä epäillään aiheuttaneen myös laiminlyöntejä ja vaaraa potilasturvallisuudelle.

Anastustoiminta aiheutti vääriä kirjauksia potilaiden tietoihin, minkä epäillään aiheuttaneen myös laiminlyöntejä ja vaaraa potilasturvallisuudelle. (Kuvituskuva Fotolia)

Oulun poliisi on saanut valmiiksi lääkevarkauteen liittyvän juttukokonaisuuden esitutkinnan.

LÄÄKEVARKAUS Oulun poliisilaitoksen huumausainerikollisuutta tutkivassa yksikössä on ollut marraskuusta 2021 saakka tutkittavana rikoskokonaisuus, jonka epäillään tapahtuneen Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Esitutkinta on nyt valmistunut, ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan.

Poliisi epäilee, että henkilö, joka oli sairaanhoitajana työsuhteessa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Oulun yliopistollisen sairaalan osastolla, syyllistyi kevään ja syksyn 2021 välisenä aikana useihin eri rikoksiin. Sairaanhoitajan epäillään anastaneen työpaikaltaan omaan käyttöönsä huomattavan määrän huumausaineeksi luokiteltavia lääkeaineita.

Poliisi epäilee toiminnan olleen pitkäkestoista ja jatkuvaa. Anastustoiminta aiheutti vääriä kirjauksia potilaiden tietoihin, minkä epäillään aiheuttaneen myös laiminlyöntejä ja vaaraa potilasturvallisuudelle.

Kyseessä on vakava rikoskokonaisuus, kun ottaa huomioon epäillyn henkilön aseman sekä anastettujen lääkeaineiden määrän ja laadun. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri onkin tehnyt tietoturvaan ja potilasasioihin liittyviä hallinnollisia toimenpiteitä.

Lue myös: Poliisi tutkii Naistenklinikan hoitajan tekemää huomattavaa lääkevarkautta – ”On viety tuhansia ampulleja”

Kommentoi Facebookissa