Saksa teki Helmareista selvää jälkeä – Suomelle tyly saldo EM-kisoista

Saksa voitti Suomen jalkapallon EM-turnauksessa 3-0. (Kuva AOP)

Saksa voitti Suomen EM-kisojen alkusarjan päätöspelissä 3-0. Suomi hävisi turnauksen kaikki kolme otteluaan maalieron oltua 1-8.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit päätti EM-kisaurakkansa Englannin Milton Keynesissa odotetusti tappioon. Saksa voitti Suomen maalein 3-0.

Tulos oli odotettu. Saksa on yksi mestarisuosikeista ja Suomi turnauksen kellariosastoa.

Suomi joutui otteluun varamiehisenä koronatartuntojen ja loukkaantumisten takia. Edellisten otteluiden kuvaa muuttunut kokoonpano ei muuttanut. Vastustaja oli vain liian hyvä, eikä Suomella ollut jakoa.

Saksa rankaisi Suomen puolustusvirheistä, joita tuli auttamatta, kun peliä pyöritettiin Suomen alueella tarpeeksi. Suomella ei kunnollisia maalipaikkoja ollut.

Saksa-ottelu ei sinänsä ollut Suomelta heikko esitys. Helmarit pelasi taktisesti jopa parhaan pelinsä ja pääsi toisella puoliajalla pitämään palloakin, kun Saksa oli 3-0 -tilanteessa kylläinen.

Aiemmissa otteluissaan Suomi oli hävinnyt Espanjalle 1-4 ja Tanskalle 0-1, eikä päässyt kummassakaan pelissä parhaalle tasolleen. Suomen putoaminen jatkosta oli varmistunut jo ennen Saksa-ottelua.

Odotetusti Suomi jäi lohkonsa jumboksi. Vastassa oli kovan luokan joukkueita. Mutta yllättävähköä oli, miten vähän Suomi kykeni vastustajiaan haastamaan.

Kisapaikan saavuttaminen oli Helmareille jo iso juttu. Päävalmentaja Anna Signeul ei löytänyt reseptiä, miten seuraavassa askeleessa eli itse turnauksessa olisi voinut menestyä.

Signeulia ei voi kaikesta syyttää. Pelaajamateriaalin kokonaistaso oli Suomella EM-turnauksen heikompaa laatua. Mutta enemmänkin joukkueesta olisi voinut saada irti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmarit pysähtyneisyyden tilassa – valmentaja syytä erottaa pian

Kommentoi Facebookissa